Top 6 cele mai înfricoșătoare legende urbane și povești de groază

Top 6 cele mai infricosatoare legende urbane si povesti de groaza

În lume circulă sute, dacă nu chiar mii de legende urbane și povesti de groază, care mai decare mai interesante și mai captivante. Unele inspirate din fapte reale, altele simple ficțiuni. Echipa Misterio a pregătit o listă cu 6 cele mai înfricoșătoare legende urbane și povești de groază…asta din perspectiva noastră. Sfatul nostru este să nu le citiți pe întuneric!

Numerele de telefon blestemate

1. Numerele de telefon blestemate

Printre cele mai înfricoșătoare legende urbane și povești de groază se regăsesc și miturile numerelor de telefon blestemate. Se spune că astfel de numere de telefon blestemate atrag ghinioane teribile sau chiar moartea celor care le dețin.

090-4444-4444

Legenda numărului de telefon 090-4444-4444 își are originea în Japonia, unde acest număr este cunoscut drept „Numărul lui Sadako.” Povestea este una destul de stranie, dar și interesantă în același timp. Numărul de telefon 090-4444-4444 este prea lung pentru a fi apelat în mod normal. Însă dacă aveai ghinionul de a fi apelat și răspundeai la acest număr, atunci o legătură era stabilită. Primul apel dura doar câteva secunde. Un zgomot static era tot ce se auzea. Primul apel era urmat, la fix 24 de ore, de un al doilea apel iar dacă răspundeai puteai desluși zgomote și șoapte ciudate. 

Cuvântul „patru” se traduce „shi” în japoneză. La fel și cuvântul „moarte.” Potrivit legendei, cei care răspundeau la numărul de telefon 090-4444-4444 și auzeau șoaptele erau găsiți morți o săptămână mai târziu.

Entitatea malefică din seria de filme „The Ring” se numește Sadako, deci este posibil ca producătorii să se fi inspirat din legenda acestui număr de telefon blestemat.

0888 888 888

Legenda acestui număr își are originile în țara vecină, Bulgaria. Se spune că numărul 0888 888 888 a fost emis pentru prima dată în anul 2000 iar primul deținător al numărului de telefon ar fi murit la scurt timp de o formă extrem de agresivă de cancer. La mai puțin de un an, un alt deținător al aceluiași număr de telefon blestemat ar fi fost împușcat și ucis pe stradă. 

Aceste prime două cazuri ciudate au fost rapid urmate de alte trei: un accident de mașină, un infarct și o sinucidere învăluită în mister. Povestea a ajuns în presa bulgară și o conexiune a fost făcută între decese și numărul blestemat. 

Evident, nimeni nu și-a mai dorit numărul respectiv iar în anul 2007 compania de telefonie mobilă (Mobitel) a decis să-l suspende definitiv.

20 20 20 20

Conform unei legende care a circulat în anii 1970 în Regatul Unit, există un număr de telefon misterios care îți permite să iei legătura cu lumea de dincolo. Aparent, numărul putea fi apelat gratuit iar la celălalt capăt al firului putea fi auzită vocea unei femei care implora ajutor. 

Iată o mărturie publicată într-o revistă de paranormal:

„În 1975 eram doar un copil dar îmi aduc aminte jocul ăsta prostesc. Câțiva prieteni m-au provocat să apelez un număr ciudat. Spuneau că poți vorbi cu morții la acel număr. Evident că nu i-am crezut. Am sunat, era ceva cu 0 și 2 dar nu-mi mai aduc aminte cu exactitate. Știu că am format și aparatul nu mi-a cerut bani, ceea ce mi s-a părut extrem de ciudat. Îmi aduc aminte vocea monotonă care s-a auzit din telefon. Avea ceva sinistru, parcă nu era din lumea asta. Era vocea unei femei care repeta într-una aceeași frază: Ajutor, ajutor! Susie moare!”

Coincidență sau nu dar există zeci de mărturii similare. Multe dintre aceste povești au fost publicate în cele din urmă într-o serie de culegeri de fenomene paranormale și inexplicabile.

Top 6 cele mai infricosatoare legende urbane si povesti de groaza - Edward Mordrake

2. Legende urbane și povești de groază – Geamănul diabolic

Un cunoscut ziar american – „The Boton Post” – a publicat în 1895 un articol intitulat „The Wonders of Modern Science” („Minunile Științei Moderne”). Articolul, deloc specific stilului de presă practicat de „The Boston Post,” aducea în discuție o serie de rapoarte ale Royal Scientific Society cu privire la existența „monștrilor printre noi.” 

Printre „ciudățeniile umane” se număra o sirenă, un îngrozitor „om rac,” dar și ghinionistul Edward Mordrake a cărui poveste avea să devină una dintre cele mai înfricoșătoare povești urbane.

Potrivit autorului acestui articol, Edward Mordrake era un tânăr frumos și bogat care se trăgea dintr-o familie de nobili englezi. Binecuvântat cu istețime și șarm, Mordrake a urcat rapid în înalta societate și devenise o figură nelipsită de la evenimentele mondene. Dar dincolo de strălucirea unei vieți de lux se ascundea un secret teribil. 

În spatele chipului frumos, tânărul Mordrake ascundea o figură hidoasă, aproape sinistră… la propriu. Se pare că Mordrake s-ar fi născut cu o teribilă malformație: o a doua față ascunsă în spatele capului. Deși extrem de limitată în abilități care se rezumau la simple mișcări ale ochilor și câteva sunete imposibil de deslușit, cea de-a doua față a lui Mordrake dispunea de o inteligență malignă.

Potrivit apropiaților, Edward era bântuit în permanență de „geamănul diabolic” așa cum el însuși și-a caracterizat malformația. „Șoaptele care nu mai contenesc par desprinse din Iad. Zi și noapte îmi șoptește și spune cuvinte oribile pe care nu le pot reproduce.” obișnuia să spună tânărul lord.

Edward a încercat în repetate rânduri să scape de „geamănul diabolic” însă nici un chirurg nu s-a încumetat să efectueze așa o procedură chirurgicală riscantă. 

Tânărul Mordrake s-a sinucis la vârsta de 23 de ani. În urmă a lăsat doar un bilet în care le-a cerut apropiaților să îndepărteze și să distrugă fața malefică… prin orice mijloace necesare: „Vă rog să nu-i permiteți să-și împrăștie otrava și dincolo de mormânt.”

Povestea morbidă a tânărului Edward Mordrake a prins foarte bine la public. Atât de bine încât în 1896 legenda nobilului blestemat a ajuns să fie publicată într-o respectată enciclopedie medicală, unde a fost clasată drept „curiozitate medicală.”

Top 6 cele mai infricosatoare legende urbane si povesti de groaza - Bloody Mary

3. Bloody Mary

O listă a celor mai înfricoșătoare legende urbane și povești de groază nu putea să nu includă legenda urbană Bloody Mary.

Originea acestei legende urbane este incertă însă în folclorul contemporan, Bloody Mary este adesea prezentată drept un spirit malefic sau o vrăjitoare care se spune că apare în oglindă atunci când numele ei este rostit de trei ori (sau de mai multe ori, în funcție de versiunea poveștii). 

Potrivit celei mai răspândite variante a poveștii, blestemul a început cu Mary Worth, o bătrână suspectată de practici oculte care a trăit la începutul secolului al XVII-lea. Suspectată de vrăjitorie, Mary Worth a fost rapid marginalizată și alungată din sat. Izgonită din propria casă, femeia s-a refugiat într-o bojdeucă dărăpănată din inima pădurii. 

La scurt timp, copii sătenilor au început să dispară. Unul câte unul, băieți și fete, aproape toți au dispărut fără urmă. Speriați și furioși, oamenii au pus mâna pe furci și topoare și au pornit către casa bătrânei hotărâți să-și facă dreptate. În mintea lor, nimeni în afară de Mary Worth nu putea fi responsabil pentru dispariția copiilor.

Ajunși în fața bojdeucii dărăpănate, nu mică le-a fost mirarea când din prag i-a întâmpinat o fată tânără care le-a spus că bătrâna Mary s-a prăpădit la scurt timp după ce a fost izgonită din sat.Morarul, o namilă de om cunoscut în sat pentru pornirile sale violente, nu a crezut povestea tinerei și a încercat să pătrundă în casă cu forța. Acesta a lovit-o și a îmbrâncit-o pe femeie și doar intervenția celorlalți săteni l-a împiedicat să o omoare. Pe când oamenii se luptau să potolească namila, femeia, plină de sânge, s-a ridicat de la pământ, s-a apropiat de bărbat și i-a șoptit ceva la ureche. Nimeni nu știe ce, însă cuvintele ei l-au îngrozit din cale afară.

La trei zile de la incident, fiica morarului, o copilă în vârstă de 12 ani, a dispărut fără urmă. Sătenii s-au strâns din nou în fața casei dărăpănate din pădure. De data aceasta nu i-a mai întâmpinat nimeni în prag. În schimb, în spatele casei oamenii au făcut o descoperire îngrozitoare: nu mai puțin de 20 de morminte proaspăt săpate, câte unul pentru fiecare copil dispărut. Iar într-una din camere au găsit o albie plină pe jumătate cu sânge. 

Nu este clar ce s-a întâmplat cu bătrâna Mary Worth și nici cine a fost femeia care i-a întâmpinat pe săteni. Unii cred că Mary ar fi dat peste o entitate malefică în pădure care, deranjată de prezența bătrânei, ar fi ucis-o cu sânge rece. Alții cred că Mary și tânăra femeie ar fi fost una și aceeași persoană, că Mary Worth ar fi găsit o modalitate prin care să-și recapete tinerețea îmbăindu-se în sânge nevinovat de copil.

Alte variante ale legendei au alte personaje principale, precum Mary Worthington, Hell Mary, sau Black Agnes. Dar ideea centrală este mereu aceeași: un spirit malefic care ucide cu sânge rece și al cărui blestem a dăinuit până în ziua de azi. 

Ritualul de invocare al spiritului Bloody Mary diferă și el în funcție de varianta poveștii. În unele cazuri este necesară scandarea numelui Bloody Mary de o sută de ori, la miezul nopții, frecându-ți ochii în timp ce te rotești, cu apa curgând, sau rostindu-i numele de 13 ori cu o lumânare aprinsă. În alte variante ale legendei persoana care o invocă trebuie să spună „Bloody Mary, ți-am omorât fiul!” („Bloody Mary, I killed your son!”) sau „Ți-am omorât copilul” („I killed your baby”). De obicei, ritualul invocării este un test de curaj, deoarece se crede că dacă Bloody Mary este invocată, ea îl va omorî pe cel care a chemat-o. 

Legenda Bloody Mary își mai poate avea rădăcinile într-un vechi ritual păgân de prezicere a viitorului. Potrivit acestui ritual, în noaptea de Halloween, tinerele femei trebuiau să urce câteva trepte cu spatele, ținând într-o mână o lumânare, iar în cealaltă o oglindă. În timp ce ele privesc în oglindă ar putea vedea chipul viitorului lor soț. Dacă în schimb în oglindă se reflectă imaginea morții, fata respectivă avea să moară înainte de a se căsători.

Exista și câteva cazuri în care oamenii au avut de suferit datorita acestui ritual de invocare. În anii ’90, o americancă celibatară a decis să pună capăt speculațiilor și a invocat spiritul. A doua zi, a fost găsită zăcând în ușa băii, cu un cuțit înfipt adânc în spate. 

O tânără franțuzoaică a încercat și ea efectele chemării, dar apariția din oglindă a speriat-o atât de tare încât s-a împiedicat, rupându-și un picior. 

Legende urbane si povesti de groaza - straniul caz din Minneapolis

4. Legende urbane și povești de groază – straniul caz din Minneapolis

Din lista noastră cu cele mai înfricoșătoare legende urbane și povești de groază nu putea lipsi straniul caz din Minneapolis. Această legendă urbană este pe atât de ciudată pe cât este de tulburătoare. 

În vara anului 1983 poliția din Minnesota, Minneapolis, face o descoperire șocantă: cadavrul carbonizat al unei femei. Însă partea ciudată abia acum urmează. Se pare că trupul a fost găsit îngrămădit în cuptorul din bucătăria femeii. Pentru a face cazul și mai greu de deslușit, în bucătărie se mai afla și o cameră video bine fixata pe un tripod și îndreptată către aragaz. Oamenii legii au deschis aparatul și spre marea lor surprindere au văzut că acesta este gol. Caseta nu a fost găsită nici în restul locuinței. Cum nu existau dovezi ale unei crime, poliția a catalogat cazul drept sinucidere. 

Casa a fost scoasă la vânzare câteva luni mai târziu. Pentru a-i crește valoarea, o echipă de constructori a fost contractată pentru o serie de lucrări de amenajare și îmbunătățire a proprietății. Totul a decurs normal până când echipa s-a apucat să curățe curtea din spatele casei. Sub un strat de crengi uscate, oamenii au descoperit un puț adânc. Din interior se auzea un foșnet. Crezând că este vorba despre vreun biet animal, unul dintre contractori a fost de acord să fie legat cu o funie groasă și coborât în puț. Fântâna era complet goală. Omului i-a atras însă atenția o casetă VHS pe care a luat-o și a predat-o poliției.

În ciuda condiției deplorabile în care fusese găsită caseta și a faptului că înregistrarea era de proastă calitate și lipsită de sunet, oamenii legii au reușit să vizioneze o bună parte din casetă.

Imaginile înregistrate pe banda VHS aveau să-i marcheze pe viață.

Pe film apărea o femeie, care mai târziu a fost identificată drept proprietara casei. Consternați, oamenii legii au privit cum femeia așează camera video pe ceea ce părea a fi un suport fix – posibil un tripod – și cum o potrivește cu mare grijă astfel încât să înregistreze o secțiune cat mai mare din bucătărie. Apoi, fără să se grăbească, aprinde cuptorul. Se întoarce cu fața către cameră, zâmbește și pare să spună ceva. Se întoarce din nou către aragaz, deschide ușa cuptorului, intră singură în interior și închide ușa pe interior. 

După câteva minute aragazul începe să se zguduie violent iar un fum negru se ridică din interior. Banda mai înregistrează timp de 45 de minute după care se oprește.

Pentru a nu genera panică, poliția nu a făcut publică înregistrarea. Comunitatea locală nu a fost informată nici măcar despre existența casetei VHS. Mai mult decât atât, politia nu a reușit să determine de ce rămășitele carbonizate descoperite în cuptor nu corespundeau deloc cu statura femeii de pe înregistrare.

Charlie Fara Fata

5. Charlie Fără Față

Pornită ca o simplă glumă, povestea lui Charlie Fără Față s-a dovedit a fi cât se poate de adevărată.

Pe numele său real Raymond Robinson, Charlie Fără Față s-a născut la data de 29 octombrie 1910 în Beaver County, Pennsylvania. La vârsta de 8 ani, Raymond a fost lovit în față de trăsnet. Norocul a făcut ca descărcarea electrică să nu-l omoare pe loc. În schimb, copilul a suferit arsuri groaznice pe mare parte din corp, cea mai afectată fiindu-i fața care practic s-a topit asemenea unei lumânări.

Fiind perfect conștient de faptul că aspectul său fizic îngrozea lumea, Raymond nu ieșea din casă decât după lăsarea întunericului. Adesea, bărbatul putea fi văzut plimbându-se de-a lungul rutei 351 din Beaver County. În timp ce majoritatea localnicilor se obișnuiseră cu prezența lui după căderea întunericului, turiștii și cei care treceau doar ocazional prin zonă au fost de-a dreptul îngroziți. De aici și până la apariția primelor legende despre o monstruozitate care bântuie drumurile din Beaver County nu a mai fost decât un pas.

Tisha York a studiat timp de aproape trei ani povestea lui Raymond Robinson: „Dacă vă uitați la vechile case în stil Victorian o să observați că majoritatea au camere izolate dar care dispun de toate facilitățile necesare, de la mobilier la instalație sanitară. Familiile din acea vreme foloseau aceste camere pentru copiii de genul lui Raymond. Lucrurile stăteau altfel. Pe atunci oamenii precum Raymond erau ținuți departe de lume. Asta nu înseamnă că erau tratați prost, dar erau marginalizați, chiar și de propria familie.” 

Legende urbane si povesti de groaza - Statuia

6. Legende urbane și povești de groază – Statuia

Lista celor mai înfricoșătoare legende urbane și povești de groază se încheie cu o scurtă istorisire pe care am intitulat-o simplu, „Statuia.”

Legenda statuii în formă de clovn (sau în formă de înger în unele cazuri) circulă de ceva vreme și a fost preluată de mai multe ziare și site-uri de știri care au prezentat-o ca pe o întâmplare adevărata.

Povestea începe cu o familie înstărită dintr-un oraș american. Cei doi soți urmau să participe la un eveniment caritabil așa că au decis să angajeze pentru o seară o bonă care să rămână să-i vegheze pe cei doi copii ai familiei. Bona a primit instrucțiuni clare cu ce au voie și ce nu au voie sa facă copiii. De asemenea, cei doi soți i-au interzis tinerei să cotrobăie prin casă și i-au limitat accesul la camera de zi, bucătărie, baie și dormitorul copiilor. Fata a respectat instrucțiunile primite și la ora specificată i-a culcat pe copii, după care a coborât în camera de zi pentru a se uita la televizor. Însă un fior rece îi străbate întreg corpul când într-un colț întunecat al camerei observă o siluetă ciudată. Privind mai atent, fata deslușește imaginea unei statui în formă de clovn de aproximativ un metru, un metru jumătate înălțime.

Inițial tânăra a ignorat deranjanta apariție. Însă, în timp ce privea la televizor, cu coada ochiului surprinde o mișcare în colțul în care se afla statuia. Speriată, se decide să-i sune pe cei doi soți și să le ceară permisiunea să mute statuia în altă cameră. 

„Am culcat copiii, sunt niște îngerași. Este OK dacă mut clovnul în altă cameră? Nu suport clovnii, mă sperie teribil,” le-ar fi spus tânăra la telefon. Au urmat câteva secunde de tăcere, după care din telefon s-a auzit vocea tremurândă a tatălui: „Ia copiii și fugiți din casă. Noi sunăm la poliție.”

Fata aleargă speriată la etaj, îi trezește pe cei doi frați și fuge cu ei în stradă. După câteva minute apare și un echipaj de poliție. În timp ce oamenii legii cercetau locuința, tânăra îi sună din nou pe părinți pentru a le cere lămuriri. 

„Nu avem nici o statuie în formă de clovn în casă însă copiii s-au plâns în repetate rânduri că un clovn sinistru îi privește noaptea cum dorm. Nu i-am crezut până acum,” a fost replica tatălui. 

Deși au cercetat în amănunt întreaga locuință, ofițerii de poliție nu au găsit nici o statuie în formă de clovn.


Surse

 1. Bill Ellis – „Lucifer Ascending: The Occult in Folklore and Popular Culture.” Lucrare publicată la Universitatea din Kentucky, 2014. Text preluat la data de 10 iulie 2019.
 2. David Mikkelson – „Is the Bloody Mary Story True?” Articol publicat la data de 28 aprilie 2001. Text preluat la data de 10 iulie 2019.
 3. Bloody Mary (folklore)” – wikipedia.org. Text preluat la data de 9 iulie 2019.
 4. Claire Linic – „The Terrifying True Story Behind Bloody Mary.” Text preluat la data de 9 iulie 2019.
 5. Debra Ronca – „Where did the legend of Bloody Mary come from?” Text preluat la data de 11 iulie 2019.
 6. „Top 10 Cursed Phone Numbers” – thediceberollen.wordpress.com. Text preluat la data de 11 iulie 2019.
 7. „Top 10 Scary Phone Numbers You Should NEVER Call” – watchmojo.com. Text preluat la data de 10 iulie 2019.
 8. Walter L. Pyle – „Anomalies and Curiosities of Medicine: Human Book.” Text preluat la data de 10 iulie 2019.
 9. George M. Gould – „Anomalies and Curiosities of Medicine.” Text preluat la data de 10 iulie 2019.
 10. „Edward Mordake” – wikipedia.org. Text preluat la data de 11 iulie 2019.
 11. Gina Dimuro – „The Story Of Edward Mordrake, The Man With Two Faces.” Articol publicat la data de 29 mai 2018. Text preluat la data de 9 iulie 2019.
 12. „Raymond Robinson (Green Man)” – wikipedia.org. Text preluat la data de 12 iulie 2019.
 13. Raymond Robinson – The Green Man” – thehumanmarvels.com. Text preluat la data de 10 iulie 2019.
 14. David Mikkelson – „Home Intruder Poses as Clown Statue.” Articol publicat la data de 20 iunie 2014. Text preluat la data de 13 iulie 2019.
 15. David Emery – „The Creepy Urban Legend About the Clown Statue.” Text preluat la data de 9 iulie 2019.

You might also like
Diverse, Top Mistere

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu