Despre Noi

În spatele Misterio se află o echipă tânără, dinamică și unită de aceeași pasiune pentru paranormal, mistere antice, enigme arhitecturale, fenomene inexplicabile, știință de frontieră, legende urbane, mituri, și conspirații.

Credem cu tărie că în spatele fiecărui mit sau legendă se află un sâmbure de adevăr, iar țelul nostru este să descoperim acel sâmbure de adevăr și să-l împărtășim cu întreaga noastră comunitate.

Pasiune, integritate și profesionalism

Acești termeni caracterizează cel mai bine stilul și dinamica echipei din spatele Misterio. Deși nu suntem jurnaliști profesioniști, facem tot posibilul ca fiecare articol publicat pe site-ul nostru să fie impecabil documentat din surse de încredere, concis, interesant, și informativ.

Fiecare articol publicat pe Misterio este rezultatul a zeci de ore de documentare, lucru cu care ne mândrim. În plus, echipa noastră face tot posibilul pentru a menține articolele relevante și de actualitate. Astfel, fiecare text este revizuit periodic și actualizat cu informații noi, după caz. 

Diferența Misterio

Cu ce este diferit Misterio? În primul rând, aici fiecare subiect este tratat cu maximă seriozitate. Pornind de la identificarea subiectelor și până la momentul publicării, articolele sunt minuțios documentate din surse cât mai diverse și mai relevante pentru topicul ales. 

Misterio se dorește a fi un site de mister cu totul diferit, dincolo de superficial si de monden. Fascinați de persoana lui Charles Hoy Fort, cel care colecționa fapte neverosimile și totuși petrecute, încercăm să-l imităm întrucâtva, adunând laolaltă tot ceea ce dă lumii caracterul de insolit și enigmatic. 

Subiectele sunt foarte vaste, iar noi nu ne propunem a vă livra o informație exhaustivă. Dorim să vă familiarizăm cu domeniul, să vă stârnim curiozitatea și să declanșăm declicul în a porni dumneavoastră înșivă o cercetare pe cont propriu pe tărâmul alunecos al enigmaticului.

Dintre sursele pe care le folosim în mod frecvent, putem reaminti:

Însă sursele noastre nu se opresc aici. Suntem mari fani ai unor autori precum Lewis Spence, Jon E. Lewis, H. P. Lovecraft, Stephen King, Dan Apostol, Rupert Matthews, Brad Steiger, sau Arthur C. Clarke cu care am crescut și care reprezintă o infinită sursă de inspirație.

Conținut

Conținutul site-ului Misterio este împărțit în următoarele categorii principale: 

Fiecare categorie principală conține mai multe categorii secundare, astfel încât conținutul site-ului nostru să fie organizat într-un mod intuitiv, ușor de descoperit de către cititorii noștri.

Contact

Misterio este mai mult decât conținutul publicat pe site. Ne propunem să fim o comunitate și ne dorim o permanentă legătură între noi şi vizitatorii noştrii. Aveţi întrebări sau doriţi să ne sugeraţi subiecte interesante? O puteţi face folosind formularul nostru de contact. Doriţi să lăsaţi un comentariu sau să socializaţi cu ceilalţi membrii ai comunităţii noastre? Puteţi face acest lucru vizitând paginile noastre sociale.

Misterio