Știri

Categoria Știri cuprinde câteva subcategorii relevante pentru acest topic: Știri bizare, Știință, Social, Descoperiri și Natură și mediu.

Filosoful Fred Dretske spunea: „Frumusețea se află în ochiul privitorului, iar informația în capul receptorului”. Groaza pe care o stârnește potopul de informație, poate că nu ține neapărat de avalanșa de știri, cât de dezordinea provocată și de dificultatea de a discerne adevărul din multitudinea de ficțiuni posibile care îl înconjoară.

Trăim această paradigmă a suprasaturației informaționale. Oamenii nu pot absorbi, nu pot procesa această cantitate imensă de informație existentă. Această saturație crează confuzie și frustrare. Dacă Platon se temea că scrisul va duce la pierderea memoriei umanității, noi ne putem teme că memoria umanității se va supraîncărca și își va arde circuitele.

Însă știrile pot face mai mult decât informa. Unele sunt bizare, altele uimitoare. Avem știri din știință și tehnologie, despre mediu și natura care ne înconjoară, despre descoperiri uitmitoare sau despre cele mai interesante evenimente sociale.

... Mai mult

Natură și Mediu

Știință și Tehnologie

Știri Bizare