Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

Casa care a inspirat Amityville Horror a fost scoasă la vânzare. Incredibil cât cere proprietarul pentru conacul bântuit

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat: 27 Martie 2022

Faimoasa casă din Amityville, Statele Unite - casă care a inspirat romanul şi seria de filme horror cu acelaşi nume, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 850.000 de dolari.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

Casa care a inspirat Amityville Horror a fost scoasă la vânzare. Incredibil cât cere proprietarul pentru conacul bântuit

Impresionantul conac, situat pe Ocean Avenue la numărul 112, era simbolul locuinţei perfecte pe care orice familie de americani şi-ar fi dorit să o deţină. 

Asta până în anul 1974, când într-o zi fatidică Ronald DeFeo – în vârstă de 23 de ani – şi-a ucis cu sălbăticie părinţii şi cei patru fraţi.

Crimele din Amityville

Iniţial, DeFeo a declarat în faţa poliţiştilor că responsabil pentru oribilele crime ar fi fost un asasin plătit. Însă toate dovezile strânse de investigatori îl indicau pe DeFeo ca fiind singurul suspect, iar în cele din urmă acesta a cedat presiunii şi a mărturisit oribilele fapte. 

Procesul a fost unul scurt în urma căruia Ronald a primit nu mai puţin de 6 condamnări pe viaţă, sentinţă pe care o ispăşeşte şi astăzi într-o închisoare de maximă siguranţă.

Povestea a ţinut prima pagină a ziarelor din Statele Unite, însă conacul a ajuns cu adevărat cunoscut abia după ce Jay Anson şi-a lansat romanul The Amityville Horror, roman care se concentra pe presupuse fenomene paranormale care ar fi avut loc pe proprietate. 

Romanul a fost urmat de o serie de filme horror care s-au bucurat de popularitate în rândurile pasionaților de fenomene paranormale.

Oricine poate deţine conacul din Amityville

Acum, la mai bine de 40 de ani de la îngrozitoarele crime, proprietatea a fost scoasă la vânzare pentru incredibila sumă de 850.000 de dolari.

Casa aparţine unui prieten de-al meu,” a declarat agentul imobiliar Jerry O’Neil, responsabil cu vânzarea proprietăţii. “În copilărie mi-am petrecut o mare parte din timp aici, este o proprietate extrem de frumoasă. Nici localnicii nu cred povestea cu casa bântuită, ci consideră mai degrabă că totul nu a fost altceva decât o mare farsă. Singura tragedie care a avut loc cu adevărat a fost cea din 1974 când întreaga familie a fost ucisă. Nici vorba de manifestări paranormale.

Construită în 1927, casa cu etaj și mansardă are cinci dormitoare, patru băi și un subsol. În 2010 proprietatea a fost vândută pentru suma de 950.000 de dolari. 

Se pare însă că actualul proprietar nu are la fel de mult noroc, acesta fiind nevoit să reducă suma cerută inițial, de la 1,15 milioane de dolari la „doar” 850.000 de dolari, asta probabil din lipsă de cumpărători interesați de proprietate.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Amityville Horror House! toptenrealestatedeals.com. [Sursă]
  • Javier E. David - ‘Amityville Horror’ house on sale for $850,000. [Sursă]
  • Mary K. Jacob - Inside the ‘Amityville Horror’ house today, Long Island’s most notorious mansion. [Sursă]
  • The Amityville Horror. wikipedia.org. [Sursă]