Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

Top 34 locații bântuite din Statele Unite

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

De la sanatorii până la cimitire bântuite sau locuri ale unor bătălii sângeroase din Războiul Civil American, iată 34 dintre cele mai bântuite locații din Statele Unite.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

Top 34 locații bântuite din Statele Unite

În fiecare stat din SUA există case, hoteluri, restaurante și cimitire despre care se spune că ar fi niste locații bântuite. Chiar dacă nu credeți în fantome, poate vă doriți totuși o vacanță cu peripeții, sau o experiență americană cu adrenalină, așa că luați în considerare o listă a locurilor care sunt adesea raportate ca fiind bântuite. 

Multe dintre aceste locuri sunt pe lista vânătorilor de fantome. Indiferent dacă credeți sau nu în poveștile cu fantome, toate aceste legende urbane sunt cu adevărat înfiorătoare.

De reținut ar fi că nu toate aceste locuri bântuite sunt accesibile din punct de vedere legal publicului. Unele sunt închise, putând fi folosite doar în scop privat, iar încălcarea proprietății contravine legilor. Nu încurajăm nici un fel de activități ilegale sau nesigure. 

Așa că, fără să ne mai lungim inutil, să trecem în revistă unele dintre cele mai bântuite locuri din Statele Unite.

Sloss Furnaces, Alabama

Sloss Furnaces, Alabama

Deschidem lista celor mai bântuite locații din Statele Unite cu Sloss Furnaces.

Sloss Furnaces au început producția de fontă în 1882 și au continuat aproape 90 de ani. Astăzi, Sloss Furnaces din Birmingham funcționează ca un muzeu al industriei cu cuptoarele masive, o rețea de țevi și niște furnale ce stau încă în picioare. 

Furnalele și clădirile de la Sloss Furnaces Historic Landmark evidențiază istoria și industria zonei. Acest loc este înconjurat de un parc de 32 de acri.

Poliția din Birmingham are peste 100 de rapoarte despre activități inexplicabile pe care le-au experimentat oamenii în zona Sloss Furnaces din Birmingham de-a lungul anilor. Și acestea sunt doar cele care au fost raportate…

Furnalul Sloss este un reper istoric național – singurul cuptor de ardere care s-a transformat vreodată într-un muzeu. 

Și e destul de bântuit.

Centrala industrială de 50 de acri a funcționat între anii 1882 și 1970 și a fost cunoscută pentru numărul mare de decese provocate de explozii de abur, arsuri și căderi în tuneluri subterane. 

O fantomă specifică, despre care se știe că își are sediul în această locație, este cea a lui James „Slag” Wormwood, un maistru crud care a lucrat acolo la începutul anilor 1900.

În 1906, Wormwood a căzut într-un bazin de minereu de fier topit și a murit. Din acel moment, muncitorii au simțit o prezență ciudată la Sloss, iar în 1926, un paznic de noapte a fost împins în mod misterios din spate și rănit. 

În 1947, trei supraveghetori au fost găsiți inconștienți într-o încăpere blocată. Potrivit celor trei, un lucrător ars i-a abordat chiar înainte de incident și le-a spus să se întoarcă la muncă.

În timpul lunilor caniculare de vară, temperaturile ajungeau acolo la peste 120 de grade. Lipsa de somn, căldura și vizibilitatea scăzută au făcut ca furnalul sa fie pur și simplu un iad. Acolo lucrau numai cei mai săraci oameni care erau disperați să aibă un loc de muncă.

Pentru a-și impresiona supraveghetorii, Wormwood îi făcea pe muncitorii din subordinea sa să-și asume riscuri periculoase, forțându-i să accelereze producția. 

În timpul șefiei sale, 47 de muncitori și-au pierdut viața, de zece ori mai mult decât sub oricare alt șef din istoria cuptorului. 

Numeroși alți lucrători și-au pierdut capacitatea de a lucra din cauza accidentelor și chiar a unei explozii din 1888, care a lăsat 6 muncitori arși și orbi. Nu au existat pauze, nu au fost sărbători, a fost doar cuptorul și foamea constantă pentru tot mai mult cărbune.

Cea mai îngrozitoare poveste a avut loc în 1971, când în noaptea dinaintea închiderii uzinei, Samuel Blumenthal, paznicul de noapte, a declarat că s-a aflat față în față cu „cel mai înfricoșător lucru pe care îl văzuse vreodată”. 

El a descris ce a văzut ca fiind pur și simplu un „rău”, ceva „jumătate bărbat, jumătate demon” care a încercat să-l împingă pe scări. Când Blumenthal a opus rezistență, monstrul a început să-l bată cu pumnii. 

După examinarea de către Dr. Jack Barlo, Blumenthal a fost găsit acoperit cu arsuri intense care i-au cauzat moartea.

Mai multe echipe de investigații au investigat locația în ultimii ani, printre care și Vânătorii de fantome de la Syfy, care au fost acolo împreună cu rockerul Meatloaf. Toți susțin că acolo este un punct fierbinte de activitate paranormală. 

Oricum, în timp ce mulți cred că este vorba de o glumă elaborată, alții sunt siguri că este fantoma lui Wormwood.

Rookies Corner, Alaska

Rookies Corner, Alaska

The Kiksaadi Club era un restaurant foarte frecventat din sud-estul statului Alaska. Se povestește că într-o noapte, o femeie a murit într-un colț întunecat din afara barului.

Era beată, mergea clătinându-se de colo colo până când a nimerit în trafic unde a fost lovită de un camion condus de un tânăr la fel de beat.

Ea s-a ridicat și a continuat să meargă clătinându-se, văitându-se și țipând până când a murit din cauza rănilor traumatice.

Acum restaurantul „Kik” s-a transformat într-un bar sportiv numit „Rookies Pub”. Patronii au raportat în repetate rânduri că au văzut o figură fantomatică umblând noaptea pe drum, determinând pe mulți să tragă pe dreapta și să ia un taxi. 

Ea poate fi înfricoșătoare, dar cel puțin îi face pe oameni să nu mai exagereze cu băutura. Uneori, în orele dimineții, se aud gemete și plânsete din tufișurile din zona în care femeia a fost lovită.

Winchester Mystery House, California

Winchester Mystery House, California

Un top al celor mai bântuite locații din Statele Unite nu putea să nu includă și celebrul conac Winchester.

Uşi care duc nicăieri şi camere despărţite doar de ferestre? Da, acesta este conacul victorian Winchester construit în secolul XIX. Conacul i-a aparținut lui Sarah Winchester, văduva comerciantului de arme William Wirt Winchester. 

Acest conac cu şapte etaje numără mai bine de 160 de camere și este plin de curiozităţi arhitecturale şi scări care duc spre tavane sau pereţi solizi, uşi care se deschid spre spaţii abrupte, ferestre care se deschid spre alte camere, luminatoare plasate între pardoseli, coşuri de fum false, care se termină brusc înainte de a atinge tavanul şi zeci de alte ciudăţenii rezultate dintr-o obsesie inexplicabilă, a proprietarei de a menţine construcţia casei în mod continuu timp de 38 de ani.

Povestea casei începe odată cu moartea lui William Wirt Winchester în 1881, care a plasat-o pe Sarah în posesia unei averi incredibile – peste 20 de milioane de dolari şi aproape 50% din acţiunile companiei Winchester, oferindu-i un venit de 1.000 de dolari pe zi. 

Aceasta reprezenta o sumă enormă la acea vreme, însă averea nu i-a adus nicio consolare, în urma tragediei suferite. Cu cincisprezece ani în urmă, Sarah îşi pierduse fiica nou-născută, o altă tragedie din care abia îşi revenea în momentul în care îi decedează şi soţul. În 1866, Sarah dăduse naştere unei fetiţe pe nume Annie Pardee Winchester. 

Din păcate, imediat după naştere, Annie a fost diagnosticată cu „maramus”, o formă severă de sub-dezvoltare ce face ca nou-născutul să cântărească mult mai puţin decât un nou-născut normal. Copilul a murit la puţin timp de la naştere. 

Au urmat câţiva ani foarte dificili pentru Sarah.

Sfâşiată de durere, Sarah se consultă cu un medium. Mediumul o convinge că familia Winchester este bântuită de spiritele tuturor celor care au fost ucişi cu arme de foc produse de Winchester Repeating Arms Company şi că moartea timpurie a fiicei şi soţului ei reprezintă o răzbunare a acestor spirite. 

Apoi mediumul a sfătuit-o să se mute în vest şi, pentru a domoli spiritele, să construiască la infinit o casă mare. Și asta e exact ceea ce a făcut Sarah. Ea a plecat din New Haven, Connecticut şi s-a stabilit în San Jose, unde a cumpărat o proprietate modestă.

Sarah nu a consultat nici un arhitect şi nu avea nici un plan, însă în fiecare dimineaţă, ea se întâlnea cu maistrul ei şi îi arăta schiţele lucrărilor din acea zi. 

Planurile erau de multe ori haotice, iar atunci când echipa nu lucra, Sarah însăşi se apuca de demolat, de reamenajare sau astupare. Acest lucru a condus la unele dintre curiozităţile găsite în interior, precum scările şi uşile care nu duc spre nicăieri şi holurile duble. 

Una dintre teorii sugerează că Sarah încerca să dezorienteze fantomele şi să le prindă în capcana labirintului de camere şi holuri. Nimeni nu înţelegea ce încerca văduva să facă. Poate chiar erau fantome sau pur şi simplu ea se afla în căutarea unui hobby nesfârşit care să-i distragă atenţia de la durerea suferită. 

Cred că această scenă vă amintește de tipa din serialul The Haunting of Hill House, care suprapusese niște planuri stranii, fractalice, peste planurile reale ale casei. Ca un fel de „casă în casă”, ca un fel de planuri ale unei realități paralele ale acelei case.

Casa era destul de progresistă pentru vremea aceea şi era dotată cu facilităţi moderne. 

Sarah era înconjurată de cei mai pricepuţi ebenişti ai vremii, trudind ani la rând pentru a realiza şifoniere, cufere şi sertare unde ea îşi depozita cele mai rare satinuri şi mătăsuri, lenjerii orientale brodate manual şi pânzeturi ţesute elegant din Persia şi India.

Construcţia conacului a continuat necontenit timp de 38 de ani, până când Sarah Winchester a decedat în somn, pe 5 septembrie 1922. 

Unele poveşti spun că, atunci când au aflat vestea, tâmplarii s-au oprit brusc, lăsând cuiele bătute cu ciocanul la jumătate. Sarah avea 83 de ani. Se spune că, în timpul ultimei şedinţe cu mediumul, spiritele i-ar fi comunicat că „treaba ei s-a încheiat”.

La momentul decesului ei, conacul lărgit acoperea 1,8 hectare şi avea un plan atât de derutant, încât la fiecare numărătoare a camerelor, rezulta un total diferit. 

În 1974, Casa Winchester a fost adăugată în Registrul Naţional al Locurilor Istorice din SUA.

Union Cemetery, Connecticut

Union Cemetery, Connecticut

Ed și Lorraine Warren au fost anchetatori paranormali iar experiențele lor au inspirat filmele The Horror Amityville, The Haunted, The Haunting in Connecticut, The Conjuring, The Conjuring 2 și Annabelle

Ei au explorat mii de locuri, inclusiv Cimitirul Union din Easton, despre care au scris în cartea Graveyard: True Hauntings From an Old New England Cemetery (1992). 

Deși au fost sesizate numeroase apariții în acest loc de veci cu o vechime de peste 400 de ani, cea mai populară apariție este White Lady. Ea este descrisă ca purtând o „rochie de nuntă de un alb diafan” sau o rochie de mireasă. 

Ed susține nu numai că a văzut personal fantoma, dar ar fi și filmat-o. Se spune că această fantomă apare brusc în fața șoferilor care conduc pe Ruta 59. Șoferii o lovesc, însă când opresc și coboară din mașină, nu găsesc pe nimeni.

Fort Delaware, Delaware

Fort Delaware, Delaware

Nu numai că Fort Delaware organizează „excursii fantomă” pe tot parcursul anului, dar acest loc este atât de bântuit încât vizitatorii pretind mereu că văd fantome, iar în fotografiile multora chiar au fost capturate imagini cu spirite. 

Se pare că majoritatea spiritelor aparțin soldaților morți, care au fost închiși în fort și care își petrec timpul acum bântuind, creând o atmosferă rece, sunete de explozie de tunuri și voci stranii.

Vânătorii de fantome de la SyFy au filmat un episod la Fort Delaware, unde au prins o imagine termală a unei persoane care aruncă o privire pe la colț pentru a-i privi. Un expert chiar a simțit că cineva l-a tras de sacou. 

Mulți spun că temnițele sunt cele mai bântuite zone din incintă, dar alții susțin că de fapt bucătăria ar fi cea mai bântuită. Se presupune că un bucătar mort a apărut în mai multe poze Polaroid, dar nu este amenințător. 

Vrea doar să fie observat…

Stranahan House, Florida

Stranahan House, Florida

După ce proprietarul casei Stranahan, Frank Stranahan, s-a sinucis aruncându-se în râul din fața casei în timpul marii crize economice din anii ‘30, oamenii au susținut că văd că fantoma lui rătăcind în jurul proprietății sale. 

Câțiva ani mai târziu, sora văduvei lui Frank a decedat în casă din cauza sângerării cauzate de nașterea prematură a unui copil mort.

Se spune că șase entități bântuie casa, inclusiv un bărbat numit Albert, care a murit la Casa Stranahan la șase luni după ce a luat tuberculoză de la o prostituată. 

Deschisă pentru tururi publice, această casă oferă o perspectivă unică asupra istoriei și culturii de la începutul anilor 1900, precum și șansa de a prezenta pe una dintre fantomele care se arată adesea, dar și pentru fenomene stranii cum ar fi schimbarea aleatorie a temperaturii din camere și rearanjarea obiectelor și a mobilierului fără vreo implicare a oamenilor.

Hawaii’s Plantation Village, Hawaii

Hawaii’s Plantation Village, Hawaii

Nu numai că satul de plantații din Hawaii este bântuit, dar în fiecare lună octombrie mai mult de cincizeci de muncitori sărbătoresc Halloween-ul într-o casă bântuită.

Proprietatea este atât de înfricoșătoare încât angajații de acolo nu au nici măcar dreptul de a lucra singuri. Trebuie să fie în perechi.

Chiar și în afara sezonului, angajații și vizitatorii deopotrivă au raportat apariții bizare, perdele care se mișcă, uși care se deschid singure și sunete ciudate de vase și tigăi. O femeie îmbrăcată după moda anilor 1930 a fost de asemenea văzută rătăcind în jurul vechii ferme de zahăr.

Old Idaho State Penitentiary, Idaho

Old Idaho State Penitentiary, Idaho

Cunoscută sub numele de „Old Pen”, această închisoare – care a funcționat între anii 1872 și 1973 – este acum casa a numeroase entități (probabil foști deținuți) care crează tot felul de probleme. 

Peste 13.000 de infractori au fost închiși aici de-a lungul timpului, inclusiv Raymond Allen Snowden, cunoscut ca Jack the Ripper din Idaho. În octombrie 1956, ucigașul a fost condamnat la moarte prin spânzurare.

Vizitatorii au raportat senzații de atingere, emoții bruște de groază sau disperare, șuierat de șoapte pe holuri și lumini intermitente inexplicabile. 
Echipa Ghost Adventures din cadrul Travel Channel a investigat Old Pen în urmă cu câțiva ani și nu numai că au auzit ciocănituri și voci misterioase, dar au fotografiat și ceea ce părea a fi o apariție masculină.

Hull House, Illinois

Hull House, Illinois

Hull House este situat pe strada 800 Halsted Street din Chicago și este deschis publicului ca un sit istoric.

Hull House a fost înființată la Chicago în 1889, când Jane Addams și Ellen Gates Starr au închiriat o locuință abandonată pe Halsted Street South, construită de Charles J. Hull în 1856. 

Hull a construit casa la intersecția străzilor Halsted și Polk, într-o perioadă când aceasta era una dintre cele mai moderne zone ale orașului. 

După incendiul din Chicago din 1871, clasele de oameni înstăriți s-au mutat în alte părți ale orașului, iar zona a început să atragă o populație mare de imigranți italieni, greci și evrei. 

Până în anii 1880, Hull House a fost înconjurat de fabrici și case de locuit și, în scurt timp, a devenit unul dintre cele mai renumite locuri din Chicago.

Hull House a fost făcută faimoasă de Jane Addams, prima femeie care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace și care și-a ajutat vecinii imigranți. Hull House a fost una dintre primele așezări sociale din America de Nord. 

Douăzeci de clădiri mari au fost adăugate de la un an la altul până când Hull House a acoperit o jumătate oraș și a inclus un loc de joacă în apropiere și o tabără mare în Wisconsin.

Jane Addams a deschis-o ca pe un centru social pentru imigranții europeni care sosesc în S.U.A. Multe fantome bântuie casa, inclusiv cea a soției lui Charles Hull și a numeroșilor oameni care au murit acolo de-a lungul anilor.

În cartea sa, Return to the scene of crime, autorul Richard Lindberg se referă la cartierul întunecat din apropierea casei Hull, ca fiind „cel mai întunecat colț al orașului Chicago” și avea dreptate. 

Polițiștii și politicienii corupți își făcuseră acolo un adevărat cartel al crimei. Era o zonă împânzită de bordeluri, saloane, traficanți de droguri. Era un cartier profund viciat.

Criminali exilați din alte părți ale orașului au căutat refugiu în această zonă. Prostituatele își ademeneau clienții din ușa casei, iar droguri precum cocaina, laudanum și alte medicamente ciudate erau disponibile în farmaciile din zonă.

Era un loc oribil, în mijlocul căruia erau toți refugiații și imigranții la limita sărăciei. 

Pentru acești oameni, Jane Addams a creat Hull House. Locul a fost transformat într-o casă confortabilă, destinată în special femeilor, dar acolo se oferea hrană și adăpost oricui nu avea ce mânca sau unde sta. 

Casa a oferit, de asemenea, educație și protecție pentru multă lume, iar personalul a depus mult efort pentru a îmbunătăți viața localnicilor timp de mulți ani.

În momentul în care Jane Addams a preluat Hull House, trecuseră deja câțiva ani de la moartea doamnei Charles Hull, dar acest lucru nu a împiedicat-o să-și facă simțită prezența. 

Ea a murit din cauze naturale într-un dormitor de la etajul al doilea al casei și, în câteva luni de la moartea ei, se spunea că fantoma ei bântuie acea cameră. Persoanele găzduite acolo au început să aibă somnul tulburat de zgomote de pași.

Dormitorul doamnei Hull a fost ocupat pentru prima oară de Jane Addams, care a fost trezită într-o seară de zgomote de pași. După câteva nopți, ea și-a mărturisit pățania lui Ellen, care a recunoscut că a experimentat și ea același lucru. 

Jane s-a mutat mai târziu în altă cameră.

Au mai fost și altii care au observat întâmplările neobișnuite. Helen Campbell, autorul cărții Prisoners of poverty, a raportat că a văzut o apariție lângă patul ei (deoarece acceptase propunerea lui Jane de a dormi în „camera bântuită”). 

Când a aprins lampa, apariția a dispărut. Aceleași sunete și figuri au fost observate și de doamna Louise Bowen, prietenă cu Jane și Mary Smith, și chiar de Canon Barnett din Toynbee Hall, care a vizitat casa în timpul expoziției columbiene din 1893.

Potrivit cărții lui Jane Addams, Twenty Years at Hull House, chiar și chiriașii anteriori ai casei, credeau și ei că etajul casei era bântuit. Întotdeauna păstrau o găleată cu apă pe scări, crezând că fantoma nu era în stare să treacă de ea.

Fantoma a fost întotdeauna considerată a fi destul de tristă, dar inofensivă, iar locuitorii și oaspeții au învățat să trăiască cu prezența ei. Din păcate, nu a fost singura legendă „supranaturală” legată de Hull House!

Hull House și-a obținut notorietatea când a fost considerată refugiul „copilului diavolului” din Chicago. Acest copil despre care se spune ca s-a născut cu urechi ascuțite, coarne și coadă, se presupune că a fost născut de o femeie catolică devotată soțului ei ateu. 

Potrivit poveștii, femeia a încercat să pună o icoană a Fecioarei Maria în casă, dar soțul ei a distrus icoana. El a spus că ar prefera sa aibă în casă chipul diavolului și nu icoana aceea. 

Când femeia a rămas însărcinată, copilul-diavol a fost blestemul lor. 

Deoarece nu a rezistat numeroaselor oprobii din partea societății, tatăl la dus copilul la Hull House. Jane Addams și personalul casei au luat copilul și au încercat să-l boteze. În timpul ceremoniei, copilul se presupune că a scăpat de la preot și a început să danseze și să râdă. 

Neștiind ce altceva să facă cu copilul, Jane l-a încuiat în podul casei, unde acesta a murit.

Zvonurile despre copil s-au răspândit repede și în câteva săptămâni, sute de oameni au venit în casă pentru a-l vedea. Cum a început povestea, nimeni nu știa, dar a ajuns până la urechile unui faimos reporter din Chicago, Ben Hecht. 

El a susținut că de fiecare dată când a încercat să investigheze povestea, a fost îndrumat să-l găsească pe copil la Hull House. Mulți oameni au venit la ușă și au cerut să vadă copilul, în timp ce alții au oferit șpagă pentru a fi lăsați să intre.

În fiecare zi, Jane le-a explicat oamenilor că povestea a fost fabricată. Chiar a dedicat 40 de pagini din autobiografia ei pentru a risipi aceste zvonuri. În acea perioadă mulți imigranți au părăsit casa crezând poveștile referitoare la copilul-diavol.

Odată cu trecerea anilor, unii oameni continuă să susțină că povestea diavolului bebeluș este adevărată… sau cel puțin conține câteva elemente ale adevărului. 

Unii au speculat că poate copilul era de fapt un copil cu deformații la naștere, care fusese lăsat de vreo imigrantă la Hull House. Având în vedere și consumul de droguri din zonă, este posibil ca unele sarcini să fi prezentat malformații.

Oricum, legenda locală insistă că, la un moment dat, ar fi fost văzut un băiat desfigurat care era ascuns la etajele superioare ale casei. 

Poveștile spun că în anumite nopți imaginea unei fețe deformate poate fi văzută pe fereastra de la mansardă… și că o versiune fantomatică a feței este încă văzută de vizitatori și astăzi!

Villisca Axe Murder House, Iowa

Villisca Axe Murder House, Iowa

În seara zilei de 9 iunie 1912, șase membri ai familiei Moore și doi câini domestici au fost omorâți cu sălbăticie cu toporul în reședința Moore din sud-vestul statului Iowa. O anchetă îndelungată a condus la numeroși suspecți, dar nimeni nu a fost niciodată condamnat pentru crime. Fantomele celor opt victime încă mai bântuie zona.

Dacă nu credeți, mergeți de vizitați locația! Pentru o experiență de neuitat, oaspeții sunt invitați să își aducă sacii de dormit pentru a-și petrece noaptea înăuntru.

Stull Cemetery, Kansas

Stull Cemetery, Kansas

Locul unora dintre cele mai stranii manifestări paranormale de pe tot cuprinsul Statelor Unite, Stull Cemetery își merită, cu prisosință, locul în topul celor mai bântuite locații din America.

Nu numai că se presupune că cimitirul Stull ar fi bântuit, dar unii spun că este de fapt o poartă spre iad. 

Acesta a fost locul a numeroase întâlniri oculte și ceremonii de vrăjitoare, iar Satana însuși vizitează locația ocazional, provocând incendii spontane, zgomote înfiorătoare surprinse pe înregistrări și alte incidente bizare.

Cimitirul este atât de notoriu că numeroase scenarii de film s-au bazat pe legendele sale, printre care Sin-Jin Smyth, Nothing Left to Fear și Turbulence 3. De asemenea, a fost locul de filmare pentru un episod din Supernatural

Din cauza prea marii notorietăți, cimitirul necesită să fie păzit non-stop. După ce numeroase pietre de mormânt au fost înclinate (sperăm, accidental) de vizitatorii (umani, sperăm), poliția locală a impus o amendă de 1.000 de dolari pentru vizitatorii neautorizați.

Waverly Hills Sanatorium, Kentucky

Waverly Hills Sanatorium, Kentucky

Atunci când o locație bântuită a fost prezentată în Ghost Hunters, Scariest Places on Earth, Fact or Fakes, Celebrity Paranormal Project, Creepy, Most Haunted, Paranormal Challenge, Supernatural și Ghost Adventures, știi că există ceva special acolo. 

În plus, este practic o regulă a naturii că spitalele abandonate vechi ar trebui să fie bântuite – mai ales când se spune că mii de oameni au murit acolo. 

Numai în decursul unui singur an se spune ca ar fi murit cel puțin 152 de persoane.

Acest lucru ar explica cu siguranță luminile pâlpâitoare, formele umbroase și alte incidente stranii. 

Sanatoriul – care a fost deschis în 1910 pentru combaterea epidemiei de tuberculoză – are chiar și un așa-numit Tunel al Morții care a fost folosit pentru a transporta toți pacienții decedați, medici, asistente medicale și membri ai personalului.

The Myrtles Plantation, Louisiana

The Myrtles Plantation, Louisiana

O fotografie atât de frumoasă care emană o atmosferă de liniște și pace, un peisaj idilic… Totuși, fotografiile creează iluzii. Se pare că atmosfera resimțită în acest loc este destul de negativă și încărcată…

Această plantație antebelică a fost înființată în jurul anului 1796 și se pare că a fost construită pe locul unui vechi templu indian Tunica. 

Numeroase boli misterioase, otrăviri și crime s-au petrecut în casă – inclusiv omorul lui William Drew Winter, un avocat care a fost domiciliat acolo între anii 1865 și 1871. 

După ce a fost împușcat de un străin, el s-a strecurat în casă și a murit încercând să urce scările. 

Vizitatorii și angajații spun că adesea auzeau pașii mortului.

O altă legendă se referă la „Chloe”, o fată de sclavi de la începutul secolului al XIX-lea, a cărei imagine a fost „capturată” într-o fotografie din 1992. 

În plus, oaspeții s-au trezit terifiați din paturile care se mișcau pur și simplu, mobila se muta singură, iar un pian mare a început să cânte de la sine putere, iar amprente ciudate au apărut în mod inexplicabil în diferite locuri.

Green Bridge Brownsville Road, Maine

Green Bridge Brownsville Road, Maine

În anii 1950, un cuplu de proaspăt căsătoriți conduceau pe drumul cu podul verde de pe Ruta 11 Brownsville Road în Millinocket, iar mașina lor a derapat în apă. Bărbatul a mers să caute ajutor, iar când s-a întors, soția lui nu a mai fost de găsit pe nicăieri. 

De atunci se spune ca a fost văzută o femeie fantomatică ce mergea de-a lungul drumului și a fost numită „White Lady”.

Unii susțin că au văzut-o stând în picioare în mijlocul podului și chiar a apărut pe scaunele din spate pentru pasageri. Alții care au ieșit din vehiculele lor pentru a explora locul spun că au găsit amprente de mână pe tot parbrizul la întoarcerea în mașină. 

Rămășițele fizice ale White Lady nu au fost găsite niciodată.

Antietam, Maryland

Antietam, Maryland

Sute de vizitatori pe acest câmp de luptă istoric au raportat că au văzut atât soldați unioniști cât și soldati confederați rătăcind ca și cum ar fi fost pierduți. 

Sigur, ei ar putea fi pur și simplu actorii plătiți ai locului care recreează pentru vizitatori momentele istorice ale zonei, și care au rămas prea mult timp la taverna locală, uitand drumul spre casă. Sau ar putea fi fantomele celor peste 23.000 de victime de pe acest sit din 1862.

Cea mai stranie parte a proprietății se numește Bloody Lane. Acolo, aproximativ 5500 de oameni au fost uciși sau răniți, apoi au fost aruncați unii peste ceilalți pe un drum scufundat. 

Aici, vizitatorii spun că aud bubuituri îndepărtate ale tunurilor, focuri de arme și cântece de război.

Mackinac Island, Michigan

Mackinac Island, Michigan

Insula Mackinac ar trebui numită „insula fantomă”, pentru că întregul loc mustește de apariții, de zone în care temperatura coboară brusc (aceste zone se numesc „cold spots”, ceea ce s-ar traduce prin “pete reci”) și multe alte evenimente ciudate. 

Locații specifice cunoscute ca fiind bântuite includ Grand Hotel (care a fost construit pe un vechi cimitir militar și unde au fost semnalate nenumărate incidente inexplicabile), Mission Point Resort (fostul Colegiu Mackinac, care a fost deschis doar patru ani, după care a devenit locul unde un îndrăgostit s-a sinucis), Fort Mackinac (odată a fost vizitat de vânătorii de fantome Syfy’s), și așa-numitul Drowning Pool.

Dacă sunteți pasionați de istorie, veți fi curioși să aflați cum președinții americani Harry Truman, John F. Kennedy, Gerald Ford, George H. W.  Bush și Bill Clinton au stat la Grand Hotel, care a fost, de asemenea, și locul primului eveniment public în care Thomas Edison a făcut prima sa demonstrație fonografică.

King’s Tavern, Mississippi

King’s Tavern, Mississippi

King’s Tavern a existat în forma sa actuală din 1789, când Richard King a cumpărat clădirea doar la două decenii după ce a fost construită. 

La scurt timp după aceea, a angajat o fată de 16 ani, pe nume Madeline, pentru a-i fi servitoare și a avut o aventură cu ea. 

Când doamna King a aflat despre infidelitățile soțului ei, ea a ucis-o pe tânără. 

Povestea este uneori respinsă ca fiind o simplă ficțiune, dar cum altfel puteți explica cele trei corpuri mumificate descoperite în coșul șemineului din sala principală în anii 1930?

Poate că au fost victimele fraților Harpe, primii ucigași în serie ai Americii, care au băut deseori la tavernă și s-a presupus că au ucis între 39 și 50 de persoane – inclusiv pe cineva din tavernă! 

Aceste evenimente au provocat bântuirile, care sunt responsabile de apariții sub formă de umbre, căldură emisă din șemineu în lipsa vreunei flăcări, urme misterioase de pași, uși care se trânteau brusc, plânset de copil plus nenumărate alte întâmplări înfiorătoare.

The Lemp Mansion, Missouri

The Lemp Mansion, Missouri

După moartea prematură a fiului său, Frederick, din cauza insuficienței cardiace din 1901, și decesul celui mai bun prieten al său (numit tot Frederick care era proprietarul companiei de bere Pabst) în 1904, William J. Lemp Brewing Co. s-a sinucis în casa lui la 13 februarie 1904. 

În următoarele decenii, trei dintre copii săi au murit în același fel. Fiica lui, Elsa, s-a sinucis în casa ei în 1920, iar William J. Lemp Jr. (în 1922) și Charles Lemp (în 1949) au făcut acest lucru în interiorul casei.

Potrivit legendei locale, conacul este încă bântuit și azi. Această locație a fost prezentă chiar și într-o listă a revistei Life, ca fiind una din cele mai bântuite case din America încă din 1980. Un spirit, poreclit „băiatul cu care se confruntă maimuțele”, se spune a fi fantoma fiului nelegitim al lui William, Zeke, care s-a născut cu sindromul Down și a fost ținut ascuns în pod. 

Astăzi, casa este un restaurant, teatru, bar, han, magazin de cadouri și muzeu.

Virginia City, Montana

Virginia City, Montana

Din top cele mai bântuite locații din Statele Unite nu putea să lipsească Virginia City din Montana.

Un oraș-fantomă plin de fantome? Are sens, mai ales atunci când orașul originar (fondat în 1863) a fost celebru pentru lipsa de aplicare a legii sau a unui sistem de justiție și, prin urmare, având o rată ridicată de jafuri și crime.

Numeroase entități bântuie salonul local. Se știe că o fantomă de fetiță se află pe treptele unui magazin de costume, o apariție a unui pianist bântuie opera, iar Inn Bonanza (care a fost odată spital) este casa unei călugărițe fantomă.

Clădirea E. CLAMPUS VITUS a fost considerată locul de întâlnire al membrilor Cavalerilor din Pythias, un grup secret despre care se spune ca ar fi fost întemeiat în anii 1800. Se spune că această grupare a luat legea în mâinile sale, săvârșind numeroase crime.

Mulți cred că grupul încă mai există, a declarat Bret Robards, un anchetator paranormal local pentru Mackay Mansion și Washoe Club. Acesta a adăugat:

Totuși ei au făcut mult bine pentru comunitate, dar ceea ce s-a întâmplat de fapt la Cavalerii din Pythias aici în clădire, nu știu. Cert e ca aceasta este una dintre cele mai bântuite clădiri din Virginia City. Această clădire are cea mai întunecată energie decât oricare altă clădire din Virginia City în care am fost

Clădirea se află lângă Union Miner’s Building pe strada B.

Se spune ca în această clădire există un vortex care emite o energie sinistră. Robards a spus că un alt cercetător a intrat în baia de femei de la ultimul etaj unde a fost prins de cot și aruncat afară.

Clădirea este proprietate privată și, probabil, nu este deschisă investigației publice, dar dacă întrebați, ați putea avea noroc.

Vila Mackay este cunoscută pentru fostul său rezident, John Mackay, un cunoscut milionar. Dar mai este, de asemenea, cunoscută pentru spiritele despre care se crede că sălășluiesc acolo.

Când marele incendiu a măturat orașul, Mackay a cerut ca vila Mackay să fie salvată. În schimb, el a promis că va reconstrui biserica Sf. Maria din munți, despre care se presupune că este bântuită. 

Totuși, s-a spus că focul a ucis un pompier care încerca să salveze proprietatea. Uneori, fantoma pompierului a fost văzută în foișorul din apropiere. Unii susțin că pompierul arată ca un bărbat asiatic cu păr lung care încearcă să avertizeze oamenii asupra focului.

Cel puțin șapte apariții au fost semnalate în conac. Printre ele se numără și o fetiță îmbrăcată în alb, cunoscută sub numele de Elizabeth. 

Localnicii cred că Elizabeth este aceeași fată pe care Johnny Depp a susținut că a văzut-o în timp ce locuia la conac în timpul filmărilor peliculei Dead Man.

Un bărbat a fost de asemenea văzut fumând pipă în salon și pe balcon. Se spune că o femeie bântuie, de asemenea, primul etaj, zona de luat masa și grajdurile.

În Hotelul Silver Queen & Wedding Chapel se spune că sălășluiesc numeroase spirite, a declarat Connie Carlson, care deține proprietatea hotelului de 26 de ani:

Am avut oameni care au cerut să plece în mijlocul nopții pentru ca erau înspăimântați. Spuneau: nu mai stau aici de unul singur, pentru că aud cum se mișcă scaunele, aud zgomot de lanțuri și sunt lucruri care cad singure din rafturi.

Carlson a spus că odată a rămas în camera 11 și a auzit în toiul nopții sunete puternice și apăsate. Se spune ca o prostituată s-ar fi sinucis în baie, iar acum bântuie camera.

O cameră de supraveghere din capela hotelului a surprins imagini de ORBs care plutesc în întuneric. O ușă din fața capelei conduce la ceea ce mulți cred că a fost odată o morgă…

Sunt multe, multe mistere tenebroase în fiecare colțișor al orașului, dar nu putem ocupa articolul de față numai cu ele. Așa că mai bine vizitați locul și ne povestiți experiența voastră!

Ball Cemetery, Nebraska

Ball Cemetery, Nebraska

Aici e vorba doar despre un cimitir bântuit în stil clasic: fantoma unui bărbat înalt care se plimbă în mijlocul nopții, atacând și ștrangulând vizitatori, vânătăi inexplicabile care apar după vizitele în cimitir, vocea slabă, șuierată a unei femei, urmată de un râs maniacal, stranii particule ectoplasmatice care apar în fotografii, pietre funerare care se mișcă singure.

La toate astea se adaugă paznicii înarmați care păzesc cimitirul. Probabil ca să nu părăsească cineva incinta?! Oricum, având în vedere toate aceste condiții, poate doriți să faceți o vizită acolo!

Greystone Park Psychiatric Hospital, New Jersey

Greystone Park Psychiatric Hospital, New Jersey

Inaugurat inițial ca și casă de nebuni în 1877, proprietatea de 1.000 de acri a deținut odată mai mult de 7.000 de pacienți și a fost cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bântuite locuri din stat pentru o perioadă îndelungată. 

Presupusele torturi, maltratări și abuzuri cauzate foștilor pacienți au fost răzbunate prin nenumărate apariții fantomatice (inclusiv cele ale unei tinere într-o rochie roz), o lumină verde a cărei sursă nu a putut fi identificată și tot felul de alte întâmplări ciudate care le-au făcut în mod repetat vizitatorilor pielea de găină.

Spitalul chiar a inspirat un film de groază din 2012, Greystone Park

După aproape 140 de ani, acesta a fost demolat și o clădire nouă a fost construită pe proprietate. 

Cu toate acestea, după cum orice vânător de fantome știe bine, și unii au confirmat asta deja, acest lucru nu îi va scăpa pe locatari de nici una dintre entitățile din această locație.

La Posada de Santa Fe, New Mexico

La Posada de Santa Fe, New Mexico

Stațiunea La Posada de Santa Fe datează din 1882, când un comerciant din Santa Fe, Abraham Staab, a construit-o ca și conac victorian cu trei etaje pentru familia sa. 

Staab și soția lui, Julia, aveau șase copii. 

Un al șaptelea a murit la scurt timp după naștere. Această întâmplare a făcut-o pe Julia să pice într-o gravă depresie și, după mai multe alte sarcini nereușite, nu și-a mai părăsit dormitorul până când a murit în 1896 la vârsta de 52 de ani. 

Totuși, prezența ei a continuat să fie resimțită în continuare pe proprietate.

Astăzi, Casa Staab își păstrează structura originală și găzduiește un bar confortabil și o camera suite, care a fost dormitorul Juliei. 

Ca să o onoreze, personalul hotelului se asigură că o invită la petrecerile ținute în casă și o salută când intră în dormitorul ei.

The Amityville Horror House, New York

The Amityville Horror House, New York

Casa din Amityville care a inspirat numeroase filme de groază nu putea să lipsească din top cele mai bântuite locații din Statele Unite.

Ați văzut filmul The Amityville Horror? Dacă da, probabil că sunteți familiarizat cu faptul că povestea filmului s-a bazat pe o casă bântuită reală din Long Island, New York (de fapt, se bazează pe o carte cu același nume – dar povestea din carte se bazează pe casa cu pricina). 

Pe 13 noiembrie 1974, Ronald DeFeo Jr. și-a împușcat șase membri ai familiei sale în casa lor din Ocean Avenue. Un an mai târziu, George și Kathy Lutz plus cei trei copii ai lor s-au mutat în casă și au susținut că au fost terorizați de fenomene paranormale pe tot timpul șederii.

Un preot chemat să binecuvânteze casa a auzit vorbele: „Ieși afară!”. Mai târziu, el ar fi avut febră și apoi i-ar fi apărut stigmate pe mâini. 

Casa a fost mereu plină de muște, chiar dacă afară era iarnă. O misterioasă cameră roșie a fost descoperită în spatele unor rafturi de la subsol. Au apărut „cold spots” și mirosuri ciudate care nu erau aduse de curenți de vânt. Ceva gelatinos și verde ieșea din pereți, un crucifix se învârtea pe perete până ajungea cu capul în jos.

Au existat numeroase apariții de porci demonici și ale figuri teribile. George a văzut-o pe Kathy transformându-se brusc într-o bătrână de 90 de ani.

Tot felul de uși, zgomote, ferestre deschise și închise și muzică misterioasă din surse necunoscute terorizau familia Lutz. 

Au reușit să locuiască în casă numai 28 de zile.

St. Joseph’s Hospital, North Dakota

St. Joseph’s Hospital, North Dakota

Ne întrebăm dacă angajații de la St. Joseph nu sunt deranjați de liftul de la morgă care pornește de unul singur, de vocile stranii și gemetele auzite în cantină, de butoanele de apel din camerele neocupate sau de sunetele scărilor rulante care duc în în subsol.

Un fost angajat spune povestea unui agricultor în vârstă de 75 de ani care s-a internat în spital cu o boală gravă. 

După a treia noapte acolo, a ieșit din camera lui și i-a spus asistentei că i-a ajuns și a plecat. A spus la revedere, iar ea l-a lăsat să iasă pe ușă. 

Cam după 10 minute, o altă asistentă a anunțat că agricultorul tocmai murise în patul său de spital.

Ohio State Reformatory, Ohio

Ohio State Reformatory, Ohio

Încă de la deschiderea sa din 1886, acest loc a avut o reputație proastă – și nu doar pentru că găzduia criminali. 

Au avut loc mai multe evenimente violente, inclusiv crimele de execuție ale directorului închisorii și ale familiei sale de către doi foști deținuți și moartea a doi gardieni în timpul încercărilor de evadare. În total, mai mult de 200 de persoane au murit aici, înainte de a fi fost închis în anul 1990. 

Fantoma directorului Glattke și a soției sale, un fost deținut de 14 ani care a fost bătut până la moarte, precum și alți deținuți și angajați continuă să bântuie locația.

Pe lângă faptul că aici s-a filmat The Shawshank Redemption (Închisoarea îngerilor, 1994) și numeroase videoclipuri muzicale, Ohio State Reformatory a fost de asemenea prezentat pe Scariest Stories on Earth, Ghost Hunters, Ghost Hunters Academy și Ghost Asylum pentru presupusele sale bântuiri.

Lafayette Cemetery, Oregon

Lafayette Cemetery, Oregon

Legenda care înconjoară acest cimitir afirmă că o vrăjitoare a fost spânzurată aici în anii 1800 și a blestemat orașul înainte să fie executată, spunând că orașul o să ardă de trei ori. 

Nu există nici o însemnare oficială despre această vrăjitoare, dar există însemnări despre un om care a fost spânzurat în aceeași perioadă pentru crimă. 

Potrivit unei povestiri, mama sa era țigancă și ea ar fi fost cea care a blestemat orașul. Blestemul nu s-a adeverit întocmai, deoarece orașul a ars numai de două ori…

Totuși, atât de mulți oameni au susținut că văd fantoma bătrânei de-a lungul anilor, iar povestea continuă să existe – mai ales atunci când numeroși oameni spun că au fost urmăriți și atacați fizic… Unii dintre acești oameni chiar au apărut cu zgârieturi pe spate. 

Poveștile au devenit atât de răspândite încât cimitirul a fost închis în cele din urmă și a fost adăugat un semn de interdicție. Cu toate acestea, se pare că fantomele nu pot citi semnele.

Chestnut Hill Baptist Church Cemetery, Rhode Island

Chestnut Hill Baptist Church Cemetery, Rhode Island

Povestea începe în acest caz pe la finele anilor 1800, cu familia Brown, care a suferit numeroase pierderi din cauza tuberculozei. 

Primul membru al familiei care a murit a fost mama, Maria, apoi fiica cea mare, Mary Olive, urmată de o altă fiică, Mercy. Mai târziu, fiul, Edwin, s-a îmbolnăvit și el. 

Din moment ce au existat atât de multe decese într-o singură familie (și o mulțime de dezinformare medicală la momentul respectiv), orașul a fost aruncat într-o stare de isterie, localnicii crezând că unul dintre membrii morți era un vampir.

Corpurile decedaților au fost exhumate și s-a descoperit că procesul de descompunere al cadavrelor se petrecea firesc – cu excepția celui al lui Mercy, al cărui corp era încă într-o stare relativ neschimbată. 

Inima lui Mercy a fost înlăturată și trupul ei a fost ars, cu o cenușă amestecată cu apă și dată bolnavului Edwin pentru a bea în încercarea de a-și salva viața printr-o superstiție. Nu numai că a murit două luni mai târziu, dar fantoma lui Mercy a bântuit de atunci cimitirul din Chestnut Hill. 

Nenumărați vizitatori au raportat că au auzit plânsete și au văzut lumini ciudate în jurul mormântului lui Mercy, iar mulți au simțit o prezență în apropiere, plus o serie de alte fenomene inexplicabile.

Old Charleston Jail, South Carolina

Old Charleston Jail, South Carolina

Bătrâna închisoare din Charleston este una dintre locațiile cele mai bântuite din zonă. A fost prezentat pe Ghost Adventures și în numeroase alte emisiuni TV și este pe traseul celor mai multe “tururi cu fantome” („ghost tours”).

Una dintre fantome se presupune că este Lavinia Fisher, care a fost executată în 1820 după ce a fost acuzată de jaf. Fisher a susținut că va bântui zona, iar oamenii încă îi atribuie fenomenele paranormale petrecute în zonă.

Wheatland Plantation, Tennessee

Wheatland Plantation, Tennessee

Cu toată moartea și tragedia care a avut loc la Wheatland Plantation, ar fi fost de mirare să fi rămas nebântuită. Casa care se află în prezent pe acel loc, este cea de-a doua casă, deoarece prima a ars imediat după Crăciun, în 1825, cu patru copii mici înăuntru.

Există, de asemenea, un mic cimitir sub proprietate, despre care se presupune că acoperă oasele a 28 de indieni Cherokee, cel puțin 68 de sclavi africani și doi soldați. 

Acest lucru ar putea explica un misterios cântat pe care vânătorii de fantome de multe ori l-au raportat și chiar l-au înregistrat. Aceasta, împreună cu urmele de sânge încă vizibile pe pereți (de la unul din cele 70 de crime petrecute în casă), ar trebui să fie subiectul unei vizite înfricoșătoare.

Rio Grande Railroad Depot, Utah

Rio Grande Railroad Depot, Utah

Top 34 cele mai bântuite locații din Statele Unite continuă cu Rio Grande Railroad Depot din Utah.

Deși acest fost depou și calea ferată nu mai funcționează, acesta a fost restaurată pentru a găzdui 

arhivele statului, Centrul de Cercetare Utah, Galeria Rio, Rio Grande Café și aceleași fantome care au fost acolo de zeci de ani.

Una dintre fantome se pare că aparține unei femei frumoase, cu părul brun, care a fost călcată de tren, în timp ce încerca să-și recupereze un inel de nuntă pe care soțul ei l-a aruncat pe șine. 

Este adesea văzută la toaleta doamnelor și în cafenea. Cea mai mare parte a acțiunii are loc noaptea; gardienii au auzit zgomote puternice, sunete de pași și respirații grele și au văzut lumini intermitente și aparițiile unor umbre în pivniță și la primul etaj.

Eddy House, Vermont

Această casă a fost construită în 1874, inițial ca și casă a lui Zephaniah Eddy. Doi dintre cei trei copii ai lui Eddy (frații William și Horatio) au pretins că sunt mediumi încă de la o vârstă fragedă, deoarece au fost descendenții unei lungi linii genealogice de mediumi. 

După o copilărie traumatizantă, în timpul căreia frații au fost bătuți și abuzați de tatăl lor, cei doi s-au reîntors acasă și și-au transformat vechea casă în Hanul Taverna Verde, unde au ținut ședințe de spiritism.

În ciuda încercărilor avocatului Henry Steel Olcott de a dezminți afirmațiile și evenimentele care au avut loc acolo, la unele dintre ele fiind chiar martor. 

În cele din urmă, Olcott a scris People From Other Worlds (trad. Oameni din alte lumi) pentru a recunoaște că cele petrecute în timpul ședințelor de spiritism erau adevărate. 

Deși unii oameni au susținut că au descoperit unele dintre trucurile fraților, mulți oameni încă mai cred că Eddy House este destul de înfricoșătoare.

The Homestead, Virginia

The Homestead, Virginia

Construită în 1766, The Homestead este una dintre cele mai vechi stațiuni din America. 

După cum se povestește, la începutul anilor 1900, o femeie însărcinată urma să se căsătorească acolo – dar în ziua nunții ei, soțul a fugit și nu s-a mai întors niciodată. 

Mireasa a devenit atât de deprimată încât și-a luat propria viață. 

Acum, spiritul ei se presupune că bântuie etajul al 14-lea al stațiunii, întrebând oaspeții și personalul dacă mirele ei se va întoarce.

Oxford Saloon, Washington

Oxford Saloon, Washington

Ridicat în 1900, acest salon (și posibil bordel) a fost bântuit aproape tot timpul de fantoma unui polițist pe nume Henry, care a fost înjunghiat acolo în timp ce încerca să intervină într-o altercație. 

Se pare că îi place să bântuie toaleta doamnelor sau scările de la subsol, așteptând să sperie femeile care trec. 

Etajul clădirii este acum ocupat de birouri, iar acestea sunt bântuite de o apariție a unui bărbat purtând o pălărie Bowler și două femei (considerate a fi Kathleen și Amelia, o matroană și o prostituată). 

Amelia a fost găsită moartă în mod misterios într-un dulap de la etaj, cu mult timp în urmă.

Societatea Ghost State din Washington investighează această locație în mod constant în ultimul deceniu și a înregistrat tot felul de voci înfricoșătoare și figuri fantomatice.

The Octagon House, Washington D.C.

The Octagon House, Washington D.C.

Octagon House este una dintre cele mai vechi clădiri din capitala țării și este, de asemenea, una dintre cele mai bântuite. 

A fost construită între 1798 și 1800 de către cel mai bogat proprietar de plantații, John Tayloe, la sugestia lui George Washington. Președintele Madison și soția sa, Dolley, au folosit-o ca locuință temporară după ce Casa Albă a ars în războiul din 1812. 

Aici a fost semnat Tratatul de la Ghent.

În 1855, după moartea doamnei Tayloe, conacul a devenit o școală pentru fete. Apoi, în 1899, a fost transformat într-un muzeu istoric. 

La scurt timp după aceea, curatorii au început să experimenteze lucruri inexplicabile: ușile larg deschise după ce tocmai fuseseră blocate, lumini aprinse brusc, zgomote de pași și voci. 

Alte incidente înregistrate includ un covor care se aruncă singur în spate, candelabre care se învârt, ciocănituri în pereți și clopoțeii servitorilor pornind brusc. Oamenii se simt de multe ori ca și cum cineva stă în spatele lor atunci când de fapt nu este nimeni în jur.

Trans-Allegheny Lunatic Asylum, West Virginia

Trans-Allegheny Lunatic Asylum, West Virginia

Încheiem topul celor mai bântuite locații din Statele Unite cu cunoscutul Trans-Allegheny Lunatic Asylum din West Virginia.

Spitalele, azilurile și câmpurile de bătălie sunt adevărate focare pentru fantome, deci nu este o surpriză faptul că acest fost spital de psihiatrie și tabără pentru soldați unionisti a avut parte de situații înfricoșătoare. 

Instituția s-a închis în 1994, însă curiozitatea oamenilor despre poveștile unor uși care se închid singure, apariții de umbre și strigăte, au ținut-o deschisă pe tot parcursul anului, mulțumită unei cereri mari de tururi ale locurilor bântuite.

Spiritele aparțin foștilor pacienți, care probabil au fost bagati acolo pentru că ar fi comis greșeli ridicole, precum ar fi lenea, entuziasmul religios, probleme cu femeile, superstițiile și avorturile.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Jessica Leigh Mattern și Blair Donovan - 27 of the Most Haunted Places in America That Horror Fans Need to Visit. Articol publicat la data de 23 iulie 2021. [Sursă]
  • The Creepiest Place to Visit in Every State. thrillist.com. [Sursă]
  • Gulnaz Khan - These are the most haunted places in the United States. Articol publicat la data de 2 octombrie 2020. [Sursă]
  • Caitlin Morton - The 32 Most Haunted Places in America. Articol publicat la data de 7 octombrie 2021. [Sursă]
  • Tom Metcalfe - 11 of the most haunted places in the US. Articol publicat la data de 27 februarie 2022. [Sursă]
  • Laura Begley Bloom - 10 Most Haunted States In America (You Won’t Believe The Scariest). Articol publicat la data de 26 octombrie 2020. [Sursă]
  • Emilee Lindner - The 15 most haunted places in the U.S. Articol publicat la data de 27 octombrie 2021. [Sursă]