Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

11 cele mai bune filme și seriale de pe Disney+

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ includ producții de excepție din seriile Marvel, Războiul Stelelor sau Pirații din Caraibe.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

11 cele mai bune filme și seriale de pe Disney+

Disney+ este o platformă de video streaming cu conținut dedicat întregii familii. Catalogul principal include producții populare din seriile Marvel, Star Wars (Războiul Stelelor) sau Pirates of the Caribbean (Pirații din Caraibe), dar și unele dintre cele mai îndrăgite desene animate și filme de animație Disney. 

Din sutele de filme și seriale de pe Disney+, disponibile în România, am ales pentru top 11 cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ pe acelea care sunt cele mai apreciate de publicul roman.

Thor: Love and Thunder

11. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Thor: Love and Thunder

Titlu în limba română: Thor: Iubire și tunete
An: 2022
Gen: Fantastic, Aventuri, Acțiune
Distribuție: Taika Waititi, Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale, Chris Hemsworth și Karen Gillan.

Pe locul 11 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ am selectat Thor: Love and Thunder.

Thor: Love and Thunder, cel de-al patrulea film din seria Thor (Marvel), reunește toate zeitățile puternice ale universului, inclusiv pe Zeus (interpretat de Russell Crowe), care se văd amenințate de o ființă răzbunătoare numită „Gorr the God Butcher” (Christian Bale).

Andor

10. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Andor

Titlu în limba română: Andor
An: 2022
Gen: SF, Acțiune, Aventuri
Distribuție: Diego Luna, Genevieve O’Reilly și Stellan Skarsgård.

Poziția 10 din top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ este ocupată de Andor.

Acțiunea din serialul Andor are loc în universul Star Wars și povestește modul în care Cassian Andor (personaj interpretat de Diego Luna) devine erou și lider al rebelilor într-o perioada plină de conflicte, minciuni și intrigă.

Serialul produs de Disney a fost primit cu entuziasm de fanii seriei Star Wars, mulți dintre aceștia caracterizând Andor drept una dintre cele mai bune producții din renumita serie de filme SF.

Prey

9. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Prey

Titlu în limba română: Prada
An: 2022
Gen: SF, Acțiune, Thriller, Horror
Distribuție: Amber Midthunder, Dane Di Liegro, Dakota Beavers, Stefany Mathias și Stormee Kipp.

Prey ocupă poziția 9 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+.

Prey este cea mai nouă producție din cunoscuta franciză Predator. După o perioadă în care franciza s-a confruntat cu o lipsa acută de creativitate, Prey vine cu un suflu nou, cu noi personaje și cu o modalitate complet diferită de a reda lupta dintre extratereștrii vânători de trofee și victimele lor.

Acțiunea din Prey are loc în anii 1700, când un extraterestru obișnuit să vâneze din plăcere aterizează pe Pământ în căutare de noi trofee. 

Vânătorul ajunge însă se confrunte cu membrii unei mici comunități de indieni Comanche, printre care se află și tânăra Naru, crescută în umbra legendarilor luptători din Marile Câmpii Centrale. 

În ciuda faptului că se confruntă cu o creatură aproape invincibilă, care dispune de un arsenal de arme evoluate, Naru dă dovadă de istețime, curaj și abilități extraordinare de luptă.

Among the Stars

8. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Among the Stars

Titlu în limba română: Printre stele
An: 2021
Gen: Documentar
Distribuție: Chris Cassidy, Luca Parmitano și Brian Mader.

În top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ și-a făcut loc și un documentar.

Among the Stars este un documentar în șase părți care prezintă culisele uneia dintre cele mai importante misiuni NASA din istorie – repararea unui experiment științific de 2 miliarde de dolari, Spectrometrul Magnetic Alpha (AMS), care își propune să dezvăluie originile universului.

Folosind filmări din interiorul NASA, dar și de pe Stația Spațială Internațională (inclusiv înregistrări live și jurnale video), Among the Stars prezintă lupta contra cronometru a echipei de ingineri conduși de Chris Cassidy, care își asumă un risc enorm și își pun viața în pericol pentru binele omenirii.

Hamilton

7. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Hamilton

Titlu în limba română: Hamilton
An: 2020
Gen: Muzical
Distribuție: Daveed Diggs, Renée Elise Goldsberry, Jonathan Groff, Christopher Neal Jackson și Jasmine Cephas Jones.

Locul 7 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ este ocupat de Hamilton.

Unul dintre cele mai discutate produse culturale din ultimii zece ani, musicalul lui Lin Manuel Miranda este o poveste în ritmuri de hip-hop a originii Statelor Unite.

Spectacolul Hamilton a avut premiera pe 6 august 2015, la Teatrul Richard Rodgers de pe Broadway. Producția a câștigat nu mai puțin de 11 premii Tony (și premiul Pulitzer) și s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bine vândute spectacole din Statele Unite, cu încasări de peste 1 miliard de dolari din bilete și publicitate.

The Orville

6. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - The Orville

Titlu în limba română: Orville
An: 2017
Gen: SF, Comedie
Distribuție: Scott Grimes, Seth MacFarlane, Peter Macon, Adrianne Palicki, Mark Jackson și Penny Johnson Jerald.

Serialul The Orville ocupă locul 6 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+. Fiind descris de critici drept un minunat omagiu comic adus seriei Star Trek, The Orville este o recomandare pentru toți fanii genului. 

Acțiunea serialului creat de Seth MacFarlane se petrece 400 de ani în viitor și prezintă povestea echipajului de pe nava U.S.S. Orville, care-și continuă misiunea de explorare a misterelor universului, complicată adesea de relațiilor lor interpersonale.

Toy Story

5. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Toy Story

Titlu în limba română: Povestea jucăriilor
An: 1995
Gen: Animație, Aventuri, Comedie, Familie
Distribuție: Tom Hanks și Tim Allen.

Pe poziția 5 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ avem un minunat film de animație 3D – Toy Story.

Lansat în 1995, filmul a folosit tehnici de animație 3D revoluționare la acea data, devenind astfel primul film de animație complet computerizată și unul dintre cele mai apreciate filme de animație din toate timpurile. 

Toy Story este un film despre viața secretă a jucăriilor care prind viață atunci când nu sunt văzute de oameni.

The Mandalorian

4. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - The Mandalorian

Titlu în limba română: Mandalorian
An: 2019
Gen: SF, Fantastic
Distribuție: Pedro Pascal, Omid Abtahi, Gina Carano și Rio Hackford.

The Mandalorian ocupa locul 4 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+. 

Fiind primul serial original important al Disney+, The Mandalorian dispune de un buget important (intre $12,5 și 15 milioane pe episod), devenind rapid un favorit al fanilor universului Star Wars. 

The Mandalorian urmăreşte aventurile incredibile ale unui vânător de recompense – inspirat după legendarii Jango și Boba Fett – până la marginile cele mai îndepărtate ale Galaxiei, unde Noua Republică nu-şi poate exercita autoritatea.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

3. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Titlu în limba română: Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
An: 2003
Gen: Aventuri, Acțiune, Comedie
Distribuție: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom și Keira Knightley.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ocupă locul 3 în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+. 

Înainte de lansare, mulți jurnaliști se așteptau ca filmul, care îl avea în rolul principal pe Johnny Depp, să fie un eșec. Filmele cu pirați erau considerate „demodate” și nu mai prezentau un interes pentru publicul larg, ultima astfel de producție, Cutthroat Island (1995), fiind un eșec total. 

Mai mult decât atât, întregul concept din jurul peliculei produse de studiourile Disney se baza pe o populară atracție din parcurile tematice Disneyland iar Johnny Depp nu mai jucase în rolul principal în nici o altă producție importantă până la acea dată.

Cu toate acestea, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl s-a bucurat de un succes răsunător la nivel mondial. Căpitanul Jack Sparrow a adus studiourilor Disney încasări de peste $650 de milioane și a deschis drumul către o franciză de succes care, până la această dată, a acumulat venituri totale, doar în cinematografe, de peste $4,5 miliarde.

Avengers: Endgame

2. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Avengers: Endgame

Titlu în limba română: Răzbunătorii: Sfârșitul jocului
An: 2019
Gen: Fantastic, Acțiune, SF, Aventuri
Distribuție: Brie Larson, Karen Gillan, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Tom Holland, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth și Chris Evans.

Locul secund în top cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ este ocupat de mega producția Marvel, Avengers: Endgame.

Unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată (cu un buget estimat de $356 de milioane), Avengers: Endgame a fost cea mai grandioasă producție realizată de studiourile Marvel și s-a bucurat de un succes enorm la nivel mondial, unde a adus studiourilor încasări record de aproape $2,8 miliarde de dolari.

După evenimentele devastatoare din Avengers: Infinity War, întregul univers este în ruine. Cu ajutorul aliaților rămași, Răzbunătorii se adună din nou pentru a inversa acțiunile lui Thanos și pentru a restabili echilibrul universului.

Recomandăm filmele din MCU (Marvel Cinematic Universe) tuturor celor care apreciază benzile desenate Marvel, filmele cu supereroi și efectele vizuale care-ți taie respirația. Cei care doresc o experiență cinematografică unică pot găsi pe Disney+ toate filmele și serialele MCU.

Ordinea cronologică în care trebuie văzute filmele și serialele Marvel este următoarea:

1. Iron Man (2008)
2. The Incredible Hulk (2008)
3. Iron Man 2 (2010)
4. Thor (2011)
5. Captain America: The First Avenger (2011)
6. The Avengers (2012)
7. Iron Man 3 (2013)
8. Thor: The Dark World (2013)
9. Captain America: The Winter Soldier (2014)
10. Guardians of the Galaxy (2014)
11. Avengers: Age of Ultron (2015)
12. Ant-Man (2015)
13. Captain America: Civil War (2016)
14. Doctor Strange (2016)
15. Guardians of the Galaxy 2 (2017)
16. Spider-Man: Homecoming (2017)
17. Thor: Ragnarok (2017)
18. Black Panther (2017)
19. Avengers: Infinity War (2018)
20. Ant-Man and the Wasp (2018)
21. Captain Marvel (2019)
22. Avengers: Endgame (2019)
23. Spider-Man: Far From Home (2019)
24. WandaVision (2021)
25. Falcon and the Winter Soldier (2021)
26. Loki (2022)
27. Black Widow (2021)
28. What If…? (2021)
29. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
30. Eternals (2021)
31. Hawkeye (2021)
32. Spider-Man: No Way Home (2021)
33. Moon Knight (2022)
34. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
35. Ms. Marvel (2022)
36. Thor: Love and Thunder (2022)
37. I Am Groot (2022)
38. She-Hulk (2022)
39. Werewolf By Night (2022)

Alien

1. Cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ - Alien

Titlu în limba română: Alien
An: 1979
Gen: SF, Horror, Thriller
Distribuție: Tom Skerritt, John Hurt și Sigourney Weaver.

Prima poziție în top 11 cele mai bune filme și seriale de pe Disney+ îi revine uneia dintre cele mai bune producții cinematografice din toate timpurile – Alien.

Primul dintr-o lunga serie de filme și seriale inspirate din universul Alien, filmul spune povestea navei Nostromo care, pe drumul înapoi spre Pământ, care după ce interceptează un mesaj S.O.S., îşi modifică traiectoria şi descoperă epava unei navete spaţiale ce adăposteşte nişte paraziţi misterioşi.

Indiferent dacă sunteți sau nu fani ai genului horror, Alien este o experiență cinematografică care nu trebuie ratată. 
Amprenta unuia dintre cei mai buni regizori din toate timpurile, Ridley Scott, dar și prestația excepțională a lui Sigourney Weaver fac din Alien un film remarcabil care vă va ține în suspans de la început și până la final.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Jon Bitner, Liam Matthews și Tim Surette - The 31 Best TV Shows on Disney+ Right Now. Articol publicat la data de 8 octombrie 2022. [Sursă]
  • Ben Allen și Kathleen Johnston - Best Disney Plus shows and movies to watch. Articol publicat la data de 1 octombrie 2022. [Sursă]
  • Josh Jackson - The 50 Best Movies on Disney+ Right Now. Articol publicat la data de 3 octombrie 2022. [Sursă]
  • Scott Tobias - The 50 Best TV Shows and Movies to Watch on Disney+ Right Now. Articol publicat la data de 14 octombrie 2022. [Sursă]