Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

15 cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness din istorie

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

Cartea Recordurilor Guinness a fost publicată, pentru prima dată, în Marea Britanie, la data de 27 august 1955. De atunci și până în prezent au fost înregistrate mii de recorduri Guinness, care mai decare mai bizare și neobișnuite.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

15 cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness din istorie

În 1951, Sir Hugh Beaver, deținătorul berăriei Guinness din Londra, a participat la o partidă de vânătoare în Irlanda. Din vorbă în vorbă, Beaver și amicii săi s-au trezit în mijlocul unei dezbateri aprinse încercând să afle care a fost cea mai rapidă partidă de vânătoare din Europa. 

Din păcate, niciunul nu a reușit să ofere un răspuns la întrebarea care îi frământa pe toți și astfel a apărut ideea unei culegeri care sa înregistreze toate aceste „informații esențiale” pentru clienții curioși ai berăriei Guinness. 

Sir Hugh Beaver i-a angajat în 1952 pe frații McWhirter, niște adevărați „guru” ai faptelor și statisticilor. Trei ani mai târziu apărea prima ediție a Guinness World Records

Cartea s-a bucurat de o popularitate fantastică așa că, în toamna anului 1956, Sir Hugh Beaver a început să vândă prima ediție a cărții în toată Marea Britanie, dar și în Statele Unite.  

În prezent, cartea recordurilor Guinness conține peste 40.000 de recorduri, care mai decare mai ciudate și neobișnuite. Acestea sunt împărțite în 20 de categorii, de la arte și meșteșuguri până la sport și arhitectură. 

Iată o lista cu cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness din toate timpurile.

Recorduri Guinness - cea mai păroasă familie din lume

1. Recorduri Guinness - cea mai păroasă familie din lume

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – patru membri ai familiei Gomez au aproximativ 98% din corp acoperit cu păr. 

Unii oameni au mai mult par pe corp decât alții, dar există o familie care îi întrece pe toți. La 1 februarie 2000, familia Gomez din Mexic a primit recordul Guinness pentru cea mai păroasă familie din lume. 

Familia este formată din 19 membri din cinci generații diferite, toți suferind de aceeași boală rară numită hipertricoză generalizată congenitală (CGH). Afecțiunea genetică se manifestă printr-o cantitate considerabilă de păr care crește pe față și corp.  

În trecut, cei care sufereau de CGH erau marginalizați de comunități, fiind adesea considerați vârcolaci. De altfel, CGH este cunoscută și sub numele de „boala vârcolacului” și, cel mai probabil, stă la baza majorității miturilor despre creaturile jumătate om, jumătate lup.

Recorduri Guinness - cele mai lungi unghii

2. Recorduri Guinness - cele mai lungi unghii

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – Shridhar Chillal este bărbatul cu cele mai lungi unghii din lume.

Recordul pentru cele mai lungi unghii din lume a tot fost doborât, acesta fiind deținut, pe rând, atât de bărbați cât și de femei.

Unele recorduri Guinness măsoară unghiile de la ambele mâini, de la picioare, sau de la o singură mână. Shridhar Chillal, din Pune, India, se încadrează în ultima categorie, el deținând recordul absolut pentru cele mai lungi unghii de la o singură mână. 

Potrivit spuselor sale, bărbatul și-a lăsat unghiile de la mâna stângă să crească timp de aproape 66 de ani. Când s-a hotărât în cele din urmă să le taie, acestea măsurau nu mai puțin de 909,6 cm. 

Însă acest record Guinness nu a fost unul ușor de stabilit. Chillal nu și-a mai putut folosi eficient mâna stângă de la vârsta de 14 ani, a suferit de dureri constante de articulații și dificultăți de somn. 

În prezent, unghiile sale sunt expuse în muzeul Ripley’s Believe It or Not! din Times Square, New York.

Recorduri Guinness - cei mai mulți oameni pe o placă de surf

3. Recorduri Guinness - cei mai mulți oameni pe o placă de surf

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – 66 de oameni s-au înghesuit pe o placă de surf. 

Surfingul este, de obicei, un sport pentru o singură persoană în care amatorii de adrenalină se aventurează în ocean în căutarea celui mai mare val. 

Dar pe 20 iunie 2015, în Huntington Beach, California, 66 de adulți s-au înghesuit pe o singură placă de surf pentru a doborî un nou record, recordul anterior fiind de 47 de persoane.

Placa pe care au plutit cei 66 de temerari, toți membri ai clubului Epic Big Board Ride, a fost produsă special pentru eveniment și a măsurat 12,8 m în lungime.

Recorduri Guinness - omul cu cea mai elastică piele

4. Recorduri Guinness - omul cu cea mai elastică piele

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – britanicul Garry Turner deține recordul Guinness pentru omul cu cea mai elastică piele. 

Elasticitatea neobișnuită a pielii lui Turner este rezultatul unei afecțiuni rare numita Sindrom Ehlers-Danlos, o boală care afectează țesutul care conectează pielea, ligamentele și organele. Nivelul de colagen din piele este afectat, ceea ce înseamnă că pielea poate deveni incredibil de elastică. 

Din acest motiv, Turner își poate întinde și răsuci pielea anormal de mult. De exemplu, bărbatul își poate întinde pielea de pe abdomen până la 15,8 cm distanță de corp. 

Recordul său ciudat a fost omologat în Los Angeles, California, la data de 29 octombrie 1999.

Recorduri Guinness - Ruan Liangming, omul albină

5. Recorduri Guinness - Ruan Liangming, omul albină

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – chinezul Ruan Liangming deține recordul Guinness pentru „cea mai grea mantie de albine”. 

Pe 15 mai 2014, în Yichun, din provincia Jiangxi, China, Ruan Liangming a doborât un record mondial neobișnuit devenind omul care a cărat cea mai grea „mantie de albine”. 

Ruan a avut pe corp un număr de aproximativ 637.000 de albine (inclusiv 60 de regine), cântărind în total nu mai puțin de 63,7 kg. 

Întrebat despre încercarea sa, Ruan a spus: 

Cel care le provoacă trebuie să se mențină calm atunci când are de-a face cu albine. Albinele vor muri odată ce te înțeapă, așa că de obicei evită să înțepe, cu excepția cazului în care se cred amenințate. Dacă observați că albinele sunt într-o stare agitată, trebuie să aflați imediat motivul sau să opriți încercarea.

Recorduri Guinness - cea mai rapidă cadă de baie

6. Recorduri Guinness - cea mai rapidă cadă de baie

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – un elvetian a reușit să transforme o cadă de baie într-un vehicul care poate depăși viteza de 180 km/h.

În top cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness din istorie se află și isprava inginerului elvețian Hannes Roth care a decis să transforme o banală cadă de baie într-o mașină de curse. 

Fiind el însuși șofer de curse, știa exact de ce va fi nevoie, așa că a petrecut mai bine de 300 de ore modificând cada respectivă, pe care a fixat-o pe un șasiu de kart și i-a atașat un motor Yamaha în patru cilindri. Nu au lipsit nici accesoriile esențiale pentru o cadă de baie, precum un duș.

După mai multe teste, Roth a dus cada motorizată la Dynamic Test Center din Vauffelin, Elveția. Aici, vehiculul improvizat al lui Roth a atins o viteză medie de 186,82 km/h și o viteză maximă de 189,9 km/h. 

Recordul său Guinness a fost omologat la data de 6 mai 2016.

Recorduri Guinness - cele mai multe intervenții chirurgicale plastice

7. Recorduri Guinness - cele mai multe intervenții chirurgicale plastice

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – Cindy Jackson este persoana cu cele mai multe intervenții chirurgicale plastice.

Majoritatea celor care apelează la ajutorul unui chirurg plastician vor doar intervenții minore care să repare un anumit defect sau să pună în evidentă o anumită parte a corpului. 

Însă americanca Cindy Jackson, născută în Ohio, a transformat chirurgia plastică într-un record demn de cartea recordurilor Guinness. Astfel, între 1988 și 2005, Jackson a trecut prin nu mai puțin de 47 de proceduri cosmetice, costul total al acestora atingând valoarea de 100.000 de dolari.

Printre procedurile cosmetice solicitate de Jackson s-au numărat liposucții, liftinguri ale pielii din jurul ochilor, o operație de maxilar, implanturi în obraji, peeling chimic și machiaj permanent.

Recorduri Guinness - cel mai lung salt la rampă dintr-un scaun cu rotile

8. Recorduri Guinness - cel mai lung salt la rampă dintr-un scaun cu rotile

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – Aaron „Wheelz” Fotheringham deține recordul pentru cea mai lungă săritură la rampă dintr-un scaun cu rotile.

Aaron „Wheelz” Fotheringham s-a născut cu o afecțiune gravă care a împiedicat dezvoltarea corectă a măduvei spinării și a coloanei vertebrale. Din aceasta cauză, Aaron s-a văzut imobilizat într-un scaun cu rotile încă de la o vârstă fragedă. 

După ce a fost adoptat într-o familie care mai avea șase copii, Aaron a crescut privindu-l pe fratele său mai mare, Brian, făcând trucuri pe bicicleta lui BMX la parcul local de skateboard. Fascinat de acrobațiile pe care le efectua, cu atâta ușurință, fratele său, Aaron a dorit și el să încerce. 

A fost ajutat de Brian și de tatăl adoptiv care i-au modificat scaunul cu rotile făcându-l mai potrivit și mai sigur pentru astfel de încercări. După câteva nereușite și o serie de accidentări minore, Aaron a reușit primul său salt pe o trambulină de 1,2 m. 

De atunci, Aaron a continuat să-și dezvolte propriul stil, o combinație între skateboarding și cascadorii BMX, folosindu-se de scaunul cu rotile. În 2008, a stabilit primul record mondial pentru un salt cu spatele într-un scaun cu rotile. Au urmat alte recorduri în 2011 și 2015.

Apoi, pe 20 iulie 2018, Aaron a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă săritură la rampă dintr-un scaun cu rotile, reușind un salt impresionant de la o înălțime de 21,35 m.

Recorduri Guinness - cele mai multe hula hoops rotite simultan

9. Recorduri Guinness - cele mai multe hula hoops rotite simultan

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – Marawa Ibrahim deține nu mai puțin de 12 recorduri mondiale pentru cele mai multe cercuri hula hoops rotite simultan. 

Australianca Marawa Ibrahim este un adevărat maestru al cercurilor hula hoops, reușind să-și doboare propriul record mondial de nu mai puțin de 12 ori.

Pe 25 noiembrie 2015, Ibrahim și-a doborât recordul anterior rotind 200 de hula hoops simultan, în timp ce se afla în Los Angeles, California. 

Alte recorduri mondiale din palmaresul australiencei pe care le-a reușit în timp ce învârtea cercuri hula hoops includ: cea mai rapidă cursă de 2 km, cea mai rapidă cursă de 100 de metri pe role sau cea mai lungă alergare în stil maraton. 

În 2012, Marawa a format o echipă de artiști hula hoop, Marawa’s Majorettes, alături de care a stabilit alte câteva recorduri mondiale, inclusiv cel de la Londra din 2017 pentru cele mai multe cercuri hula hoops rotite simultan de o echipă (299 de cercuri).

Recorduri Guinness - cel mai mare chicken nugget

10. Recorduri Guinness - cel mai mare chicken nugget

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – Nick DiGiovanni și Lynn Davis au stabilit recordul pentru cel mai mare chicken nugget.

Pe 22 mai 2022, în Cambridge, Massachusetts, perechea DiGiovanni și Davis a stabilit un record Guinness cel puțin neobișnuit: cel mai mare chicken nugget care a cântărit nu mai puțin de 20,96 kg, adică de 115 ori mărimea unui nugget obișnuit. 

Pentru uriașul chicken nugget au fost folosite următoarele ingrediente: 2 litri de lapte integral, 18 km de pui, 40 de ouă, ceapă, usturoi granulat, sare, piper negru și felii de pâine. Amestecul a fost turnat într-un recipient special și acoperit cu ouă bătute și un amestec de pesmet și panko.

Însă acesta nu a fost primul record al celor doi care au o vastă experiență în stabilirea de recorduri culinare. 

De exemplu, în noiembrie 2021, DiGiovanni și Davis au stabilit recordul pentru cea mai mare prăjitură, cu o greutate de 44,24 km și o circumferință de 128,9 cm.

Recorduri Guinness - cea mai mare colecție de pastă de dinți

11. Recorduri Guinness - cea mai mare colecție de pastă de dinți

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – deși poate veni ca o surpriză, cea mai mare colecție de tuburi de pastă de dinți aparține unui… dentist. 

Val Kolpakov din Alpharetta, Georgia, a adunat nu mai puțin de 3.000 de tuburi de pastă de dinți. Colecția sa include tuburi de pastă de dinți din întreaga lume, inclusiv din Rusia, China, Coreea de Sud, India și Japonia. 

Prima colecție bizară a lui Kolpakov a fost una de dinți umani, mai bine zis, acei dinți pe care dentistul îi extragea de la pacienții din cabinetul său. În timp însă, medicul a realizat că tuburile de pastă de dinți sunt mult mai interesante și… mai puțin înspăimântătoare. 

Decizia a fost una înțeleaptă din vreme ce colecția expusă în cabinetul său stomatologic din Atlanta atrage astăzi sute de curioși.

Recorduri Guinness - cea mai mare peruca

12. Recorduri Guinness - cea mai mare peruca

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – un record mondial pentru cea mai mare perucă este, probabil, cel mai puțin așteptat de pe această listă. 

Peruca, o creație a specialiștilor în recuzită de film Kelly Hanson și Randy Carfagno Productions, a măsurat 2,23 m lățime, depășind astfel recordul stabilit anterior cu peste 1,5 m. Peruca a fost purtată de actrița Drew Barrymore în timp ce se afla pe platourile de filmare ale The Tonight Show din New York, pe 27 ianuarie 2017. 

În timpul spectacolului, vedeta a încercat să doboare recordul anterior iar tentativa sa a fost validată de un arbitru Guinness World Records care a inspectat și a măsurat cu atenție peruca purtată de actriță. 

De menționat că peruca a fost atât de mare încât Barrymore a avut nevoie de ajutorul a patru persoane pentru a urca pe scenă.

Recorduri Guinness - cel mai ghinionist om din lume

13. Recorduri Guinness - cel mai ghinionist om din lume

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – știți vorba aceea că fulgerul nu lovește niciodată de două ori în același loc? Zicala s-a dovedit a fi complet falsă pentru Roy C. Sullivan.

Șansele ca o persoana să fie lovită de fulger o singură dată într-un interval de 80 de ani sunt de aproximativ 1:10.000. Însă care sunt șansele ca cineva să fie lovit de fulger de șapte ori? Potrivit calculelor matematice, acestea ar fi cam de 1:1028 sau 1:10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.

Aceste statistici îi conferă lui Roy C. Sullivan statutul de cel mai ghinionist om din lume. Ghinionul său i-a câștigat porecla de „Omul conductor de fulgere”, americanul supraviețuind la nu mai puțin de șapte lovituri de fulger, între anii 1942 și 1977.

Printre rănile suferite de Sullivan s-au numărat: pierderea unghiei de la degetul mare de la picior, pierderea ambelor sprâncene, o arsură pe umărul stâng, părul i-a fost incendiat de două ori și mai multe arsuri pe picioare și abdomen.

Soția lui Sullivan a fost și ea lovită de fulger în timp ce se afla pe terasa casei, alături de soțul ei. 

Pe 28 septembrie 1983, Roy C. Sullivan s-a sinucis, aparent din cauza unor probleme familiare. Piatra sa de mormânt a fost lovită de un fulger doi ani mai târziu, în 1985.

Recorduri Guinness - cel mai gras om din lume

14. Recorduri Guinness - cel mai gras om din lume

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – unele recorduri sunt amuzante, interesante sau pur și simplu neobișnuite. Altele însă nu reprezintă motiv de sărbătoare, așa cum este și cazul recordului Guinness pentru cel mai gras om din lume.

Când vine vorba de greutate, a existat un bărbat care a cântărit mai mult decât oricine altcineva din istorie – Jon Brower Minnoch a stabilit recordul pentru cea mai grea ființă umană cu o greutate de 635 kg. 

Minnoch nu a fost niciodată un bărbat slab. La vârsta de 12 ani cântărea deja 133 kg, iar la 22 de ani avea o înălțime de 1,85 m și o greutate de 230 kg. 

Greutatea lui Minnoch a contribuit semnificativ la deteriorarea sănătății acestuia, bărbatul fiind internat timp de 16 luni, perioadă în care medicii i-au făcut mai multe investigații medicale. Rezultatele au stabilit că problema lui Minnoch se datora organismului său care genera exces de lichid. 

Cât a fost internat, Minnoch a slăbit aproximativ 419 kg. Dar starea sa s-a agravat rapid după externare. 

Jon Brower Minnoch a murit la data de 10 septembrie 1983, în Seattle, Washington. La momentul morții, acesta cântărea 362 kg.

Recorduri Guinness - bărbatul care a supraviețuit la două explozii nucleare

15. Recorduri Guinness - bărbatul care a supraviețuit la două explozii nucleare

Cele mai bizare și neobișnuite recorduri Guinness – între 90.000 și 146.000 de civili nevinovați au fost uciși atunci când Statele Unite au aruncat prima bomba atomică peste orașul japonez Hiroshima. 

Două zile mai târziu, o a doua bombă atomică, numită „Fat Boy” a lovit Nagasaki, explozia cauzând moartea altor 39.000 până la 80.000 de civili. 

Tragedia a produs însă și un record mondial care, sperăm că nu va mai fi egalat niciodată în istorie – un bărbat pe nume Tsutomu Yamaguchi a supraviețuit, în mod miraculos, ambelor deflagrații. 

Cum a fost posibil așa ceva?

Yamaguchi se afla într-o călătorie de afaceri la Hiroshima când prima bomba atomică a căzut peste oraș. Omul a supraviețuit și s-a întors în orașul natal… Nagasaki. A sosit exact la timp pentru a fi martorul celei de-a doua bombe. 

Într-un final, Tsutomu Yamaguchi nu numai că a supraviețuit războiului, dar a trăit până la vârsta de 93 de ani, în anul 2010 murind de cancer de stomac.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Tessa White - 10 Weirdest Guinness World Records. Articol publicat la data de 6 iunie 2022. [Sursă]
  • 25 of the strangest Guinness World Records ever. Articol publicat la data de 12 octombrie 2019. [Sursă]
  • 15 Bizarre Guinness World Records. Articol publicat la data de 26 iulie 2021. [Sursă]
  • Kaitlyn Boettcher - 11 Truly Bizarre Guinness World Records. Articol publicat la data de 15 martie 2013. [Sursă]
  • Bella Lindauer - 10 Unusual Guinness World Records. [Sursă]