Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

10 cele mai bune filme de pe Netflix

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

Cele mai bune filme de pe Netflix includ producții de excepție precum The Trial of the Chicago 7, The Beguiled sau The Hateful Eight.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

10 cele mai bune filme de pe Netflix

Netflix este cea mai populară platformă de video streaming, abonații Netflix din România având acces la mii de filme, seriale și documentare. Catalogul principal de filme include sute de producții Netflix, blockbustere, dar și filme clasice care au fascinat generații. 

Din miile de filme de pe Netflix, disponibile în România, am ales pentru top 10 cele mai bune filme de pe Netflix pe acelea care sunt cele mai apreciate de publicul român.

10. Cele mai bune filme de pe Netflix - Gerald's Game

Titlu în limba română: Jocul lui Gerald
An: 2017
Gen: Thriller, Horror
Distribuție: Carla Gugino, Bruce Greenwood și Henry Thomas.

Locul 10 în top cele mai bune filme de pe Netflix este ocupat de Gerald’s Game, un thriller psihologic bazat pe romanul omonim al lui Stephen King.

Gerald’s Game urmărește povestea unui cuplul căsătorit, Jessie (Carla Gugino) și Gerald Burlingame (Bruce Greenwood), care pleacă într-o vacanță la o cabană izolată în speranța că-și vor revitaliza relația. 

Însă după ce Gerald moare în mod neașteptat în urma unui atac de cord, Jessie se trezește prinsă într-o luptă pentru supraviețuire, încătușată de pat și fără posibilitatea de a chema ajutor.

9. Cele mai bune filme de pe Netflix - Army of the Dead

Titlu în limba română: Armata celor morți
An: 2021
Gen: Horror, Acțiune, Thriller, SF
Distribuție: Garret Dillahunt, Hiroyuki Sanada, Dave Bautista și Ella Purnell.

Army of the Dead ocupă locul 9 în top cele mai bune filme de pe Netflix.

La aproape 20 de ani după ultimul său film cu zombi, regizorul Zack Snyder revine cu o abordare nouă a genului.

De data aceasta, acțiunea din Army of the Dead se petrece într-un Las Vegas infestat și izolat complet de restul lumii. 

Scott Ward (Dave Bautista), un fost erou din războiul împotriva zombilor, care acum supraviețuiește cu greu într-o suburbie a orașului, primește o ofertă de nerefuzat de la Bly Tanaka (Hiroyuki Sanada), șeful unui cazinou: să pătrundă în orașul carantinat pentru a recupera 200 de milioane de dolari aflați într-un seif de sub unul dintre cele mai mari cazinouri din Las Vegas. 

Și de parcă misiunea lui Ward nu ar fi fost suficient de periculoasă, acesta și echipa lui au la dispoziție doar 32 de ore pentru a o duce la bun sfârșit, înainte ca întreg orașul să fie ras de pe fața pământului de un bombardament al armatei SUA.

8. Cele mai bune filme de pe Netflix - Enola Holmes

Titlu în limba română: Enola Holmes
An: 2020
Gen: Crimă, Mister, Aventuri, Drama
Distribuție: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin și Helena Bonham Carter.

Cu o distribuție de excepție care îi include pe Henry Cavill (celebru pentru rolurile sale din seria de filme Superman și Justice League, dar și pentru rolul său în popularul serial Witcher), Millie Bobby Brown și Helena Bonham Carter, Enola Holmes ocupă un binemeritat loc în top cele mai bune filme de pe Netflix.

Premiza producției este una destul de simplă: se pare că Sherlock Holmes a avut o sora mai mică care, asemenea personajului creat de Sir Arthur Conan Doyle, are o înclinație spre a rezolva mistere. 

Când mama ei dispare în mod misterios, adolescenta Enola Holmes porneste într-o călătorie plină de peripeții pentru a o găsi și aduce înapoi acasă. 

De-a lungul călătoriei, Enola Holmes se vede atrasă într-o intrigă care are legătură cu un tânăr lord (Louis Partridge) fugit de acasă și devine ea însăși o superdetectivă, depășindu-și celebrul frate, pe măsură ce descoperă o conspirație care amenință să schimbe cursul istoriei.

7. Cele mai bune filme de pe Netflix - The Conjuring

Titlu în limba română: Trăind printre demoni
An: 2013
Gen: Horror, Thriller
Distribuție: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Lili Taylor, Joey King, Shanley Caswell, Hayley McFarland, Mackenzie Foy, Kyla Deaver și Sterling Jerins.

Pe poziția 7 în top cele mai bune filme de pe Netflix regăsim The Conjuring, un film de groază bazat pe povestea reală a investigatorilor de paranormal Ed și Lorraine Warren.

Chemați de familia Perron să cerceteze o serie de mănifestări de tip poltergeist, sotii Warren se confruntă cu unul dintre cei mai periculoși demoni pe care i-au întâlnit vreodată.

The Conjuring îi aduce în rolurile principale pe Vera Farmiga (Lorraine Warren), Patrick Wilson (Ed Warren), Lili Taylor (Carolyn Perron) și Ron Livingston (Roger Perron).

6. Cele mai bune filme de pe Netflix - The Beguiled

Titlu în limba română: Seducătorul
An: 2017
Gen: Drama
Distribuție: Elle Fanning, Nicole Kidman, Kirsten Dunst și Colin Farrell.

O dramă de război cu o distribuție de excepție, The Beguiled ocupă locul 6 în top cele mai bune filme de pe Netflix.

Producția, bazată pe romanul cu același nume al lui Thomas P. Cullinan, prezintă perioada tensionată din timpul Războiului Civil. Un soldat al Uniunii (interpretat de Colin Farrel) își găsește refugiul într-un internat pentru femei din sud.

Însă prezența lui acolo va afecta echilibrul delicat de putere din cadrul instituției iar secrete bine păstrate aprind focul dramei, întorcând femeile una împotriva celeilalte.

5. Cele mai bune filme de pe Netflix - Hush

Titlu în limba română: Hush
An: 2016
Gen: Thriller, Horror
Distribuție: Kate Siegel

Pe locul 5 în top cele mai bune filme de pe Netflix avem unul dintre cele mai interesante filme horror din ultimii ani – Hush, în regia lui Mike Flanagan.

Actrița Kate Siegel, care joacă roluri proeminente în aproape toate proiectele lui Flanagan, o interpretează pe romanciera Maddie Young, o scriitoare surdă care se retrage într-o casă izolată pentru a lucra la ultimul ei roman de groază. 

Însă Young se vede nevoită să lupte pentru viața ei, atunci când un criminal mascat crede că incapacitatea ei de a vorbi sau de a auzi o va face o pradă ușoară.

Încordat și palpitant, Hush este una dintre primele producții de excepție a unuia dintre cei mai talentați regizori de filme de groază.

4. Cele mai bune filme de pe Netflix - The Hateful Eight

Titlu în limba română: Cei 8 odioși
An: 2015
Gen: Western, Aventura, Thriller, Drama

Distribuție: Walton Goggins, Tim Roth, Samuel L. Jackson, Michael Madsen, Kurt Russell și Jennifer Jason Leigh.

The Hateful Eight ocupă poziția 4 în top cele mai bune filme de pe Netflix. 

Acțiunea filmului regizat de Quentin Tarantino se petrece în iarna lui 1877 când, un viscol puternic determină un grup de călători obosiți să se adăpostească la Minnie’s Haberdashery. 

Din grup fac parte vânătorii de recompense John Ruth (Kurt Russell) și Marquis Warren (Samuel L. Jackson), un fugar capturat de Ruth, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), un fost soldat confederat (Walton Goggins) și conducătorul lor de diligență (James Parks).

Nimeni nu are încredere în ceilalți, iar problema este exacerbată atunci când se dovedește că Minnie’s Haberdashery mai adăpostește și alți călători misterioși.

3. Cele mai bune filme de pe Netflix - The Trial of the Chicago 7

Titlu în limba română: Procesul celor șapte din Chicago
An: 2020
Gen: Drama, Thriller, Istoric
Distribuție: Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, John Carroll Lynch, Yahya Abdul-Mateen II, Mark Rylance și Joseph Gordon-Levitt.

Cu 6 nominalizări la Oscar, un premiu câștigat, 4 nominalizări la Globul de Aur și 3 nominalizări la premiile BAFTA, The Trial of the Chicago 7 ocupă locul 3 în top cele mai bune filme de pe Netflix.

Ceea ce se vroia a fi un protest pașnic la Convenția Națională a Partidului Democrat din 1968 s-a transformat într-o confruntare violentă între protestatari, pe de-o parte, și poliția și Garda Națională, pe de cealaltă parte. 

Organizatorii protestului, printre care Jerry Rubin, Abbie Hoffman, Bobby Seale și Tom Hayden au fost acuzați de conspirație în vederea încetării la revoltă, iar procesul care a urmat a fost unul dintre cele mai notorii din istorie.

2. Cele mai bune filme de pe Netflix - The Irishman

Titlu în limba română: Irlandezul: Asasinul mafiei
An: 2019
Gen: Biografic, Crimă, Thriller, Drama, Istoric
Distribuție: Robert De Niro, Al Pacino, Jesse Plemons, Bobby Cannavale, Ray Romano și Joe Pesci.

The Irishman, în regia legendarului Martin Scorsese, ocupă poziția secundă în top cele mai bune filme de pe Netflix. 

Cu o distribuție de excepție care îi include pe Al Pacino, Robert De Niro și Joe Pesci, The Irishman spune povestea unei perioade zbuciumate din istoria Statelor Unite, după cel de-al Doilea Război Mondial, când crimă organizată a cunoscut un avânt aproape de nestăvilit în America. 
Acțiunea din The Irishman este văzută prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc și asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX. Povestea epică se întinde pe parcursul a câtorva decenii, urmărind unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană – dispariția șefului de sindicat Jimmy Hoffa.

1. Cele mai bune filme de pe Netflix - Dunkirk

Titlu în limba română: Dunkirk
An: 2017
Gen: Război, Istoric, Drama, Thriller
Distribuție: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh și Cillian Murphy.

Pe primul loc în top cele mai bune filme de pe Netflix se află Dunkirk, un film care nu trebuie ratat, câștigător în 2018 a nu mai puțin de trei premii Oscar. 

Dunkirk spune povestea dramatică a trupelor britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.
Efortul miraculos al Aliaților pentru a-și salva trupele asediate de forțele Germaniei naziste este descris în detalii vii și explozive, unii critici numind Dunkirk unul dintre cele mai bune filme ale regizorului Christopher Nolan și unul dintre cele mai bune filmele despre cel de-al Doilea Război Mondial făcute vreodată.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Rick Marshall - The 50 best movies on Netflix right now. Articol publicat la data de 21 octombrie 2022. [Sursă]
  • The 50 Best Movies on Netflix. pastemagazine.com. [Sursă]
  • Brian Tallerico - The 30 Best Movies on Netflix Right Now. Articol publicat la data de 21 octombrie 2022. [Sursă]
  • Allison Picurro - The 67 Best Movies on Netflix Right Now. Articol publicat la data de 21 octombrie 2022. [Sursă]