Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

10 cele mai bune seriale de pe Netflix

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

Nu știi ce serial de pe Netflix merită urmărit? Top 10 cele mai bune seriale de pe Netflix îți poate oferi câteva sugestii binevenite.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

10 cele mai bune seriale de pe Netflix

Netflix, cea mai mare platforma de video streaming din lume, are câte ceva pentru toată lumea. Topul realizat de noi cu cele mai bune seriale de pe Netflix vă poate ajuta să descoperiți câteva dintre serialele care merită urmărite.

10. Cele mai bune seriale de pe Netflix - Love is Blind

Titlu în limba română: Dragoste pe nevăzute
Gen serial: Reality TV
Ani: 2020-prezent

Love is Blind ocupă poziția 10 în top cele mai bune seriale de pe Netflix, potrivit rezultatelor adunate din rândul utilizatorilor romani. 

Show-ul TV produs de Kinetic Content și creat de Chris Coelen, a avut premiera pe Netflix pe 13 februarie 2020, ca parte a unui eveniment de trei săptămâni. Succesul de care s-a bucurat i-a determinat pe producători să continue serialul, care astăzi se află deja la cel de-al treilea sezon.

Serialul urmărește 15 bărbați și 15 femei aflați în căutarea dragostei. Timp de 10 zile, participanții se întâlnesc unul cu celălalt în „capsule” special construite, de unde pot comunica între ei printr-un difuzor, dar nu se pot vedea.

https://www.youtube.com/watch?v=X3cCROeOQLQ

9. Cele mai bune seriale de pe Netflix - The Midnight Club

Titlu în limba română: Clubul de la miezul nopții
Gen serial: Horror, Mister, Drama, Thriller
Ani: 2022-prezent

Pe locul 9 în top cele mai bune seriale de pe Netflix se află The Midnight Club, un serial creat de Mike Flanagan și de producătorii serialelor The Haunting of Hill House, Bly Manor și Midnight Mass.

Serialul este bazat pe romanul fantastic cu același nume al lui Christopher Pike, publicat în 1994, și spune povestea a opt tineri bolnavi în fază terminală care se adună în fiecare seară, la miezul nopții, în cadrul unui club pentru a-și spune unii altora poveștile de viață. 

Tinerii fac un pact ca următorul dintre ei care va muri să dea grupului un semn din lumea de dincolo.

8. Cele mai bune seriale de pe Netflix - The Empress

Titlu în limba română: Împărăteasa
Gen serial: Istoric, Dramă, Romantic
Ani: 2022-prezent

Poziția 8 în top cele mai bune seriale de pe Netflix este ocupată de drama istorică The Empress.

Când Elisabeta (Sisi), o tânăra rebelă, îl întâlnește pe împăratul Austriei, Franz, se naște o poveste de dragoste plină de pasiune care zguduie din temelii polii de putere de la curtea vieneză. 

După nuntă, Elisabeta trebuie să-și impună autoritatea de împărăteasă nu doar în fața fratelui lui Franz, Maxi, care visează și el la tron (și la Sisi), dar și în fața soacrei, Sophie, o suverană însetată de putere.

Iar când trupele inamice se adună la granița Imperiului Habsburgic și locuitorii Vienei se răscoală împotriva aristocrației, Elisabeta trebuie să descopere în cine se poate încrede cu adevărat și cât de mare este prețul pe care trebuie să-l plătească pentru a fi o împărăteasă în adevăratul sens al cuvântului și o rază de speranță pentru oameni.

7. Cele mai bune seriale de pe Netflix - Dynasty

Titlu în limba română: Dinastia
Gen serial: Dramă
Ani: 2017-prezent

Dynasty, un serial bazat pe telenovela cu același nume din anii 1980, ocupă locul 7 în top cele mai bune seriale de pe Netflix.

Serialul urmărește viața tumultoasă a lui Steven și Fallon Carrington care află că tatăl lor miliardar, Blake, este logodit cu Cristal, o angajată la corporația deținută de familia Carrington.

Intrigile, trădările, dramele și luptele necontenite pentru putere vor transforma Dynasty într-unul dintre serialele favorite a celor care preferă genul „telenovelă”.

6. Cele mai bune seriale de pe Netflix - Sagrada familia

Titlu în limba română: Familia e sacră
Gen serial: Dramă, Thriller
Ani: 2022

Pe locul 6 în top cele mai bune seriale de pe Netflix regăsim Sagrada familia.

Holy Family (în spaniolă: Sagrada familia) este o dramă creată de Manolo Caro și spune povestea unei familii care ascunde un secret șocant.

Acțiunea începe în Melilla, în 1998, și ulterior se mută în cartierul bogat Fuente del Berro din Madrid. Aici, relația de prietenie dintre mai multe mame este pusă la încercare de trecutul întunecat al uneia dintre ele, Gloria (o pretinsă mamă singură care locuiește cu fiul ei și o îngrijitoare pe nume Aitana).

5. Cele mai bune seriale de pe Netflix - Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi

Titlu în limba română: Fata din Vatican: Dispariția Emanuelei Orlandi
Gen serial: Documentar, Crimă, Istoric
Ani: 2022

Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi ocupă poziția 5 în top cele mai bune seriale de pe Netflix.

Roma, anul 1983. După ce pleacă de la ora de muzică, Emanuela Orlandi, o fată de 15 ani, dispare fără urmă și implică Vaticanul într-un mister care durează de decenii.

De-a lungul anilor au fost raportate apariții ale tinerei în diferite locuri, inclusiv în interiorul Vaticanului, dar nici unul dintre aceste rapoarte nu a fost confirmat oficial. 

Dispariția Emanuelei Orlandi a declanșat o frenezie mediatică în Italia, ziarele numind cazul drept „cel mai faimos mister nerezolvat al Italiei”, și a marcat una dintre puținele dispariții cunoscute ale unui cetățean al Vaticanului.

4. Cele mai bune seriale de pe Netflix - Barbarians

Titlu în limba română: Barbarii

Gen serial: Istoric, Dramă, Aventuri, Acțiune 

Ani: 2020-prezent

Drama istorică Barbarians, ajunsă la cel de-al doilea sezon, ocupă poziția 4 în top cele mai bune seriale de pe Netflix.

Serialul urmărește destinele a trei persoane care se întretaie în bătălia din pădurea Teutoburg din 9 d. Hr., în care războinicii germanici au reuşit să oprească expansiunea Imperiului Roman.

Produs de Andreas Heckmann, Arne Nolting și Jan Martin Scharf, serialul a devenit cunoscut pentru acuratețea cu care sunt redate atât aspectele culturale (de exemplu, actorii au învățat să vorbească și să pronunțe corect latina clasică, specifică pentru acea perioadă), cât și cele militare.

https://www.youtube.com/watch?v=NVHHs-xllqo

3. Cele mai bune seriale de pe Netflix - Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Titlu în limba română: Dahmer – Monstru: Povestea lui Jeffrey Dahmer
Gen serial: Biografic, Crimă, Dramă, Thriller
Ani: 2022

Tulburătoarea mini-serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story ocupă locul 3 în top cele mai bune seriale de pe Netflix.

Serialul examinează crimele macabre și oripilante comise de Jeffrey Lionel Dahmer, numit și Canibalul din Milwaukee, un criminal în serie american, care în perioada 1978-1991 a comis crime, violuri și acte de cruzime asupra a 17 victime, toate de sex masculin, la care s-au adăugat elemente de necrofilie și canibalism.

https://www.youtube.com/watch?v=vBHKSQ4MrJE

2. Cele mai bune seriale de pe Netflix - From Scratch

Titlu în limba română: De la zero
Gen serial: Dramă, Romantic
Ani: 2022

Locul 2 în top cele mai bune seriale de pe Netflix este ocupat de o dramă romantică în regia lui Dennie Gordon – From Scratch.

Serialul este o poveste de dragoste care traversează mai multe spații culturale și o urmărește pe Amahle Wheeler (Zoe Saldana), o tânără din America care se mută la studii în Italia. Aici îl cunoaște pe Lino, un chef sicilian, de care se îndrăgostește.

Relația lor furtunoasă trebuie să depășească multe obstacole neprevăzute, printre care se numără și diferențele culturale dintre cei doi. Exact ca în viața reală, From Scratch este presărat și cu momente pline de umor, care se împletesc cu secvențe mai serioase.

https://www.youtube.com/watch?v=5HDkw100sXQ

1. Cele mai bune seriale de pe Netflix - The Watcher

Titlu în limba română: Observatorul

Gen serial: Mister, Horror, Dramă

Ani: 2022

Prima poziție din top cele mai bune seriale de pe Netflix este ocupată de The Watcher, care îi are în rolurile principale pe Bobby Cannavale și Naomi Watts.

Mini-seria se bazează pe un articol publicat în 2018 în revista The Cut, de Reeves Wiedeman, care a relatat experiența traumatizantă prin care au trecut Derek și Maria Broaddus după ce s-au mutat în casa de la 657 Boulevard din Westfield, New Jersey.

Începând cu 2014, familia Broaddus a primit mai multe scrisori amenințătoare care i-au determinat, cinci ani mai târziu, sa vândă proprietatea și să se mute înapoi în New York.

Personajul John Graff (Joe Mantello) se bazează pe John List, un criminal în serie care și-a ucis familia în casa cu pricina, în 1971. Contabil și luteran practicant, List și-a omorât părinții, după care a conceput un plan aproape perfect prin care cadavrele să nu fie descoperite decât după mai multe săptămâni.  

Deși scenele din serial nu au fost filmate la proprietatea reală de pe 657 Boulevard din Westfield, cartierul a primit o atenție sporită din partea turiștilor și fanilor după lansarea serialului; casa fiind păzită în prezent de poliție pentru a preveni eventualele acte de vandalism.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Top 10 on Netflix in România. flixpatrol.com. [Sursă]
  • Jeffrey Dahmer. wikipedia.org. [Sursă]
  • John List. wikipedia.org. [Sursă]
  • The Best Netflix Shows and Original Series to Watch Right Now. collider.com. [Sursă]
  • Noel Murray - The 50 Best TV Shows on Netflix Right Now. Articol publicat la data de 7 octombrie 2022. [Sursă]