Cartea Spațiul variantelor este prima carte dintr-un ciclu de cinci volume scrise de autorul rus Vadim Zeland.
Cum să ne trezim, cum să ne dezvoltăm intuiția, cum să facem să nu mai fim manipulați, cum să ne alegem destinul, iată numai câteva din subiectele prezentate în cărțile acestei serii, cărți ce au schimbat destine.
În Spațiul variantelor se discută despre lucruri stranii și neobișnuite.
Unele povești sunt atat de șocante, încât vă va fi dificil să le credeți. Nici nu e nevoie să le credeți. Spațiul variantelor conține metode cu ajutorul cărora puteți să verificați fiecare element incredibil prezentat în carte și veți vedea cum concepția avută odinioară se năruie.
Detalii
Titlu în limba română: Spațiul variantelor
Autor: Vadim Zeland
Traducător: Dr. st. fil. Aurica Brașoveanu
Pagini: 256
Dimensiune: 13.0 x 20.0 cm
Editura: Dharana
Data apariției: 2004 (în România, 2012 – Ediția a II-a )
Categoria: Dezvoltare personală, Spiritualitate, Paranormal
Disponibilă pe: eMag, Cărturești
Despre Vadim Zeland
La întrebarea „Cine ești tu, Vadim Zeland?”, pe care câțiva cititori interesați i-au adresat-o autorului rus, acesta a oferit un răspuns neobișnuit:
Nu sunt nimeni special. Biografia mea nu poate și nici nu trebuie să prezinte un interes anume, pentru ca nu eu am creat Transurfingul, ci doar canalizez această cunoaștere antică ce ne deschide accesul către o lume în care imposibilul devine posibil. Dacă urmăm anumiți pași, realitatea convențională se oprește din a fi ceva complet extern și incontrolabil, iar omul poate învăța să o controleze! Pentru a transmite astfel de cunoștințe fără distorsiuni personale, a trebuit să fiu „nimeni”, doar „un vas gol”.
Pentru Vadim Zeland, marele mister este ceva incredibil de simplu, deoarece adevărul se află la suprafață și necesită doar un mediu care să aducă acel adevăr oamenilor. În acest caz, personalitatea autorului nu mai contează.
Ceea ce prezintă cu adevărat interes, sunt ghizii care i-au transmis această cunoaștere antică.
Înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice, Vadim Zeland a făcut cercetări în fizica cuantică, apoi s-a angajat în tehnologii informatice, iar acum este „autor cu normă întreagă”.
Potrivit lui Zeland, toate celelalte amănunte nu sunt deloc relevante pentru aplicarea cu succes a Transfigurării Realității (Transurfingul).
Cuprins
Iată și titlurile cuprinsului cărții Spațiul variantelor:
Capitolul I: Modelul variantelor
În acest capitol se face o introducere teoretică în Transurfing. Baza conceptuală a Transurfingului este modelul variantelor – o viziune în principiu nouă asupra construcției lumii noastre. Omul nu știe că poate nu doar să obțină prin strădanii, ci chiar să capete lucrul dorit.
Capitolul II: Pendulii
Grupuri de oameni care au gândurile orientate în aceeași direcție, formează o structură energo-informațională și îi vom numi penduli. Aceste structuri încep să se dezvolte independent și să-i subordoneze pe oameni legilor lor. Oamenii nu realizează faptul că fără voia lor acționează în interesul pendulilor. Cum să ne trezim din această halucinație tenebroasă?
Capitolul III: Valul succesului
Metafora „pasărea albastră” și „roata succesului” au o bază materială. Se știe că succesul și insuccesul urmează unul după altul întocmai ca niște benzi albe și negre. Cum pot fi excluse benzile negre din propria viață?
Capitolul IV: Echilibrul
Oamenii își creează singuri probleme și piedici, iar apoi își consumă energia pentru a le depăși. Contrar punctului de vedere unanim acceptat, Transurfingul ne arată că adevăratele cauze ale problemelor sa află într-un cu totul alt plan. Cum să excludem problemele din viața noastră?
Capitolul V: Transferul indus
De ce fiecare generație matură consideră că înainte viața era mai bună? Câte generații au trecut deja de la începuturile istoriei omenirii! Și fiecare generație este convinsă că lumea nu este mai bună. Rezultă oare că lumea are tendința să se degradeze? Dacă ar fi așa, atunci omenirii i-ar fi fost suficiente câteva zeci de generații pentru ca totul să se ducă naibii.
Capitolul VI: Cursul variantelor
De unde provin presentimentele, intuiția, prezicerile, descoperirile și capodoperele? Rațiunea umană este cea care le creează? Cursul variantelor este un dar fastuos pentru rațiune, dar omul nu bănuiește acest lucru. Dar ce sunt „semnele” și de ce apar?
Citate din Spațiul variantelor
Iată și câteva citate interesante pe care le-am cules din cartea Spațiul variantelor:
Viața devine cu atât mai grea cu cât gândiți mai rău despre ea. În copilărie nimeni nu se gândea în mod special că viața e bună sau e rea, ci o lua ca atare. Abia începeți să descoperiți lumea și nu faceți exces de critică.
Spațiul variantelor reprezintă un câmp informațional sau o matrice energetică – șablonul a ceea ce este și cum trebuie să fie. Când energia este reglată pe un anumit sector al matricei, „îl luminează” și atunci șablonul se materializează.
Veștile bune nu ne emoționează prea mult și le uităm repede. Cele rele, dimpotrivă, au un răsunet intens pentru că ele înseamnă un potențial pericol. Nu lăsați veștile rele să vă pătrundă în suflet, deci în viața dumneavoastră. Fiți deschiși pentru veștile bune și inaccesibili pentru cele rele. Sesizați chiar și cele mai neînsemnate schimbări în bine și ocrotiți-le. Ele prevestesc valul succesului. Cum ați auzit o veste, fie ea neînsemnată, dar care vă dă speranță, nu cumva să o uitați imediat, așa cum făceați odinioară, ci dimpotrivă, bucurați-vă, discutați despre ea și chiar prindeți-o din zbor. Meditați asupra veștilor bune, din toate punctele de vedere, bucurați-vă, faceți pronosticuri, așteptați evoluția ulterioară. În acest mod, gândiți pe frecvența valului de succes și vă mutați pe parametrii acestuia.
Dacă rațiunea ar înțelege tot ceea ce vrea să îi spună sufletul, omenirea ar avea acces liber la câmpul informațional.
Se poate participa la jocul pendulului distructiv în diferite feluri: să-l susții sau să-l respingi. Cea de-a doua cale poate fi chiar mai periculoasă, întrucât dorința de a evita confruntarea cu pendulul creează un potențial excedentar, care te atrage în sorbul transferului. Toți, sau aproape toți, se tem acum să nu-și piardă locul de muncă. Transferul indus de ieșirea în stradă este foarte perfid. Totul începe de la ceva minor și inofensiv. Poate fi un prim semnal slab: ați auzit că la întreprindere lucrurile nu ar merge la fel de bine ca înainte. Sau că cineva dintre cunoștințe și-a pierdut locul de muncă, sau se zvonește că se face reducere de personal. La nivelul subconștientului, fără să vă dați seama, s-a aprins beculețul roșu. Apoi urmează un alt semnal, de exemplu că inflația a crescut. Tensiunea generală crește. Neliniștea este înlocuită rapid de alarmă, iar apoi se transformă în frică. Dumneavoastră sunteți cel care generați din plin energie pe frecvența acelei linii de viață, unde vă și vedeți fără lucru.
Oricare teorie reprezintă doar un anumit aspect de manifestare a realității, realitate care are o multitudine de fațete.
Fiți atent la ce se întâmplă: alegerea dumneavoastră se realizează întotdeauna. Ce alegeți, aceea și primiți. Oricare concepție despre lume v-ați alege, dreptatea va fi de partea dumneavoastră. Ceilalți vă vor contrazice, pentru că și ei au dreptatea lor.
Emisia de energie mentală materializează o variantă potențială.
Fiecare ființă își are parametrii săi de emisie mentală. Fiecare ființă are propria conștiință și formează stratul lumii sale. Se poate spune că totul în această lume poartă în sine o părticică din Dumnezeu și astfel El guvernează întreaga lume.
Energia gândurilor nu se învârtește ferecată în capul omului, ci se răspândește în spațiu și interacționează cu câmpul energetic înconjurător. Pentru ușurință, ca parametru al emisiei mentale putem lua frecvența acesteia, asemănătoare cu frecvența undelor radio. Când vă gândiți la ceva, frecvența energiei gândurilor dumneavoastră este reglată pentru un anumit domeniu din spațiul variantelor. Când energia intră în sectorul spațiului variantelor, se produce realizarea materială a variantei respective. Energia are o structură complexă și pătrunde în tot ce există în această lume. Trecând prin corpul uman, energia este modelată de gânduri, iar la ieșire, ea capătă parametrii acestor gânduri.
Lumea ni se înfățișează în diversitatea ei, ca și cum ea ar fi fost creată pentru a satisface orice necesitate. Oamenii discută în contradictoriu și vor să-și impună concepția lor față de viață, iar viața demonstrează că toți au dreptate. Nu e oare minunat?!
Nu-i așa că ar fi fost nostim ca specialiștii în geometrie analitică să se fi înverșunat împotriva analizei matematice, încercând să demonstreze că geometria este unica disciplină matematică adevărată? Matematicienii au reușit să se înțeleagă, pe când filozofii și clericii nu au reușit.
Recenzie de carte - Spațiul variantelor
Cele cinci volume care conțin învățăturile lui Vadim Zeland au fost publicate în Rusia, plus un alt volum care combină toate cele scrise în cele cinci cărți amintite.
Transurfingul realității a fost o serie de mare succes, în Rusia, vânzările depășind un milion de exemplare. Această serie de cinci volume a fost tradusă în 20 de limbi. Aceste cărți ne ajută să privim și să înțelegem lumea, pe noi înșine, gândurile noastre și toate interconexiunile create, dintr-o nouă perspectivă.
Cartea Spațiul variantelor este prima carte din acest ciclu de cinci volume, care cuprinde și următoarele lucrări:
- Murmurul stelelor dimineții
- Înainte spre trecut
- Dirijarea realității
- Merele cad din cer
Tehnica lui Zeland este simplă, vie, ludică, naturală, prea puțin prelucrată. Teoria Transurfingului realității este exterm de ușor de pus în practică.
Realitatea Transurfing, împreună cu Teoria Pendulilor, este o doctrină ezoterică aparținând lui Vadim Zeland. Aceasta sugerează o idee despre existența mai multor variante ale realității, lucru posibil datorită faptului că evenimentele se întâmplă într-un număr infinit de spații în același timp.
Autorul descrie această doctrină ca o tehnică a trecerii de la o „ramură” a realității la alta, datorită concentrării energiei gândurilor asupra unei variante anume.
După cum susține autorul, sensul practic al transurfingului este abilitatea de a alege în mod liber o variantă a realității prin stabilirea unui control conștient asupra intențiilor și atitudinii cuiva față de lume/viață.
Spațiul variantelor, alături de celelalte patru volume din colecție, ne ajută să ne eliberăm de programe și informații distructive, să depășim gândirea limitată, repetitivă și reacțiile automate la evenimente și să accesăm lumea ideilor elevate care ne deschid către realități favorabile.
Vadim Zeland numește acele programe informaționale după care gândim și simțim: „structuri energetice informaţionale”.
Mai multe minţi care gândesc la fel, într-o aceeaşi direcţie, creează penduli de mare amploare şi, adesea, distructivi. Un pendul este o structură energo-informațională creată și întreținută de emisia mentală a unui grup de oameni.
Cu alte cuvinte, omul are o mulțime de gânduri în cap, iar această emisie mentală nu se zbate numai în capul și mintea lui, ci este emisă mai departe, în lume, pe modelul de funcționare al unui radio. Acest lucru are un efect concret asupra realității pe care omul o experimentează.
Acești penduli se hrănesc cu energia negativă a oamenilor, cu gândurile lor negative, precum nemulţumirea, vinovăţia, frica, neliniştea.
Dacă vă întrebați cum ar trebui să reacționați în fața situațiilor negative, autorul are soluția:
Reacţia de răspuns la un eveniment negativ induce transferul pe liniile negative ale vieţii. Nu lăsaţi să pătrundă în stratul lumii dumneavoastră nici o informaţie negativă. A nu lăsa nu înseamnă a evita, ci a ignora intenţionat, a nu te interesa.
Astfel, năravul omului de a reacţiona negativ la ceva dificil, sau o prejudecată negativă pe care o avem înainte de a întreprinde o acțiune, hrănește acel pendul (entitate sau egregor), atrăgând după sine alte situaţii de viaţă negative.
Știți cum se spune, că nu putem controla lucrurile, dar putem controla reacția noastră față de ele.
Felul în care alegem să reacționăm la evenimentele vieții ne crează un infern al întâmplărilor nefericite sau, dimpotrivă, Raiul unei vieţi fascinante, care ne dăruiește ce avem nevoie, dar şi ceea ce ne dorim.
De cele mai multe ori acordăm o importanţă exagerată unor întâmplări minuscule și accentuăm prea mult micile lucruri neplăcute.
Trebuie să conștientizăm că în cea mai mare parte a timpului ne cheltuim energia pe nemulţumiri, frustrări, învinovăţiri, pe critici distructive aduse celorlalți, pe frică, pe discutarea excesivă cu ceilalți despre necazurile noastre și necazurile din lume.
Trebuie să conștientizăm aceste reacții ale noastre și să nu le dăm curs ca să avem parte de o viață senină. Dacă ceva rău atrage altceva și mai rău este din cauză că noi reacţionăm rău.
Trebuie să conștientizăm că toate trec.
Însă dacă mintea noastră nu le lasă să treacă, se concentrează cu încăpățânare asupra problemelor, le întoarce pe toate feţele şi despică firul în patru, problemele sunt reţinute în câmpul atenţiei, investim în ele energie și astfel ele se înmulțesc și se amplifică.
Recomandăm Spațiul variantelor de Vadim Zeland ca pe o lectură deosebită, în special pentru cei interesați de dezvoltarea personală și spiritualitate.