Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

Top 10 filme cu cele mai mari încasări din istorie

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

În medie, un film produs la Hollywood costă aproximativ $100 de milioane. Dar, în cazul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, investitorii ajung să câștige și de câteva zeci de ori suma investită.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

Top 10 filme cu cele mai mari încasări din istorie

Pragul de 1 miliard de dolari din încasări este incredibil de dificil de atins, chiar și pentru blockbusterele cu bugete record. 

Însă, în ultimul deceniu, mega producțiile cinematografice au doborât recorduri impresionante, atrăgând milioane de fani de pe tot globul și generând venituri de miliarde de dolari. 

Curioși să aflați care sunt primele 10 filme cu cele mai mari încasări din istorie? Misterio a realizat un clasament al filmelor cu cele mai mari încasări din lume, în baza datelor oferite de BoxOfficeMojo.

10. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Furious 7

Titlu în limba română: Furios și iute 7
Anul lansării: 2015
Încasări Furious 7 în România: $2.710.695
Încasări totale la nivel global: $1.515.341.399

Top 10 filme cu cele mai mari încasări din istorie este deschis de Furious 7, cel de-al șaptelea film al francizei de succes Fast and Furious

Furious 7 continuă povestea plină de acțiune în care Vin Diesel și Paul Walker își reiau rolurile lui Dominic Toretto și Brian O’Conner. 

Cu cazierul curățat și trăind o viață liniștită alături de familie și de vechii lor prieteni, Dominic și Brian încearcă să lase în urmă trecutul de răufăcători. Însă visele lor se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiți să acționeze din nou în afara legii.

Filmul a avut încasări de $2,7 milioane în România și de peste $1,5 miliarde la nivel global.

9. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - The Avengers

Titlu în limba română: Răzbunătorii
Anul lansării: 2012
Încasări The Avengers în România: $3.609.507
Încasări totale la nivel global: $1.518.815.515

Pe locul 9 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie avem The Avengers, mega producția cu supereroi de la Marvel. 

Cei mai puternici eroi ai Pământului își unesc forțele și învață să lupte ca o echipă împotriva zeului Loki și a armatei sale extraterestre care dorește să înrobească omenirea.

The Avengers a avut încasări de $3,6 milioane în România și peste $1,5 miliarde în toată lumea.

8. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - The Lion King

Titlu în limba română: Regele Leu
Anul lansării: 2019
Încasări The Lion King în România: $1.899.623
Încasări totale la nivel global: $1.663.250.487

Remake-ul live action Disney, The Lion King, ocupă poziția 8 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie. 

Micul leu Simba, care își venerează tatăl, pe regele Mufasa, își asumă rolul de viitor conducător al Savanei. Însă, nu toți cei din regat se bucură de apariția acestui nou pretendent la tron.

Scar, fratele regelui Mufasa, are propriul plan în legătură cu viitorul ținutului. Lupta pentru putere și autoritate în regatul din Pride Rock este plină de dramă, tragedie și trădare, iar tânărul Simba ajunge să fie exilat.

The Lion King a avut încasări de aproape $1,9 milioane în România și peste $1,6 miliarde la nivel global.

7. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Jurassic World

Titlu în limba română: Jurassic World
Anul lansării: 2015
Încasări Jurassic World în România: $1.186.733
Încasări totale la nivel global: $1.671.537.444

Jurassic World ocupă locul 7 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie. Producția a strâns peste $1,1 milioane în România și aproape $1,7 miliarde la nivel global.

Acțiunea din Jurassic World are loc după 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul tematic cu dinozauri imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcțional. 

Milioane de vizitatori vin în fiecare an pe Isla Nublar, plătind prețuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuși la viață de tehnologii revoluționare, dar în ultima vreme numărul turiștilor a scăzut. 

Pentru a crește profiturile parcului, Corporația Patel creează un dinozaur hibrid modificat genetic, Indominus Rex, care scapă din izolare și răspândește teroare și moarte pe întreaga insulă.

6. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Spider-Man: No Way Home

Titlu în limba română: Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă
Anul lansării: 2021
Încasări Spider-Man: No Way Home în România: $3.109.992
Încasări totale la nivel global: $1.916.050.911

Locul 6 din top filme cu cele mai mari încasări din istorie este ocupat de o altă producție cu supereroi – Spider-Man: No Way Home.

Cu identitatea Omului Paianjen dezvăluită, Peter Parker se vede nevoit să-i ceară ajutorul lui Doctor Strange. Însă când vraja făcută de acesta merge prost, inamici periculoși încep să apară din universuri paralele, forțându-l pe Peter să descopere ce înseamnă cu adevărat să fii Omul Paianjen.

Spider-Man: No Way Home a avut încasări de $3,1 milioane în România și peste $1,9 miliarde la nivel global.

5. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Avengers: Infinity War

Titlu în limba română: Răzbunătorii: Războiul infinitului
Anul lansării: 2018
Încasări Avengers: Infinity War în România: $2.494.062
Încasări totale la nivel global: $2.048.359.754

Avengers: Infinity War ocupă locul 5 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie. Producția din seria Avengers a avut încasări de aproape $2,5 milioane în România și a depășit pragul de $2 miliarde la nivel global.

În Avengers: Infinity War, deja celebrii Răzbunători și aliații lor trebuie să fie dispuși să sacrifice totul într-o încercare de a-l învinge pe puternicul Thanos, înainte ca planurile sale să distrugă jumătate din viața din întreg universul.

4. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Titlu în limba română: Star Wars: Trezirea Forței
Anul lansării: 2015
Încasări Star Wars: Episode VII – The Force Awakens în România: $3.405.655
Încasări totale la nivel global: $2.069.521.700

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, unul dintre cele mai cunoscute filme din franciza Războiul Stelelor, ocupă poziția 4 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie.

Acțiunea din Star Wars: Episode VII – The Force Awakens se petrece la 35 de ani după evenimentele din episodul VI al francizei. De această dată, Imperiul și forțele Rezistenței, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac) pornesc o confruntare cu implicații galactice. 

Kylo Ren (Adam Driver), personajul negativ din cel de-al VII-lea episod al seriei Războiul Stelelor, promite să ducă la bun sfârșit misiunea începută de Darth Vader, însă lui i se vor opune Rey (Daisy Ridley) și Finn (John Boyega).

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens a vândut bilete în valoare de peste $3,4 milioane în România și peste $2 miliarde în întreaga lume.

3. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Titanic

Titlu în limba română: Titanic
Anul lansării: 1997
Încasări Titanic în România: $1.917.855
Încasări totale la nivel global: $2.201.647.264

Mega producția cinematografică a lui James Cameron, Titanic, ocupă locul 3 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie.

Povestea din film se petrece la bordul navei R.M.S. Titanic, mândria companiei White Star Line și, în același timp, cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit. Aici, o tânără aristocrată se îndrăgostește de un artist carismatic, dar sărac.

R.M.S. Titanic, prezentată drept cea mai luxoasă navă de linie din toate timpurile, o adevărată „navă a viselor”, și-a încheiat călătoria în mod tragic, în dimineața zilei de 15 aprilie 1912, după ce a lovit un iceberg și s-a scufundat. În tragedie și-au pierdut viața peste 1.500 de oameni.

Pelicula Titanic a avut încasări de $1,9 milioane în România și peste $2,2 miliarde la nivel mondial.

2. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Avengers: Endgame

Titlu în limba română: Răzbunătorii: Sfârșitul jocului
Anul lansării: 2019
Încasări Avengers: Endgame în România: $3.376.295
Încasări totale la nivel global: $2.797.501.328

Pe locul 2 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie se află producția Avengers: Endgame, cel mai apreciat film din întreaga serie cu supereroi de la Marvel. 

După evenimentele devastatoare din Avengers: Infinity War, întregul univers este în ruine. Cu ajutorul aliaților rămași, Răzbunătorii se adună din nou pentru a inversa acțiunile lui Thanos și pentru a restabili echilibrul universului.

Avengers: Endgame a avut încasări de peste $3,3 milioane în România și aproape $2,8 miliarde la nivel global.

1. Filme cu cele mai mari încasări din istorie - Avatar

Titlu în limba română: Avatar
Anul lansării: 2009
Încasări Avatar în România: $6.710.153
Încasări totale la nivel global: $2.920.057.224

Pe locul 1 în top filme cu cele mai mari încasări din istorie regăsim pelicula regizorului James Cameron, Avatar

Avatar spune povestea unui pușcaș marin paraplegic trimis pe Pandora într-o misiune care avea să-i schimbe viața. 

Forțat să aleagă între datoria sa de pușcaș marin și dragostea pentru locuitorii Pandorei alături de care se simte ca acasă, soldatul trebuie să decidă de partea cui va lupta în războiul care este pe cale să înceapă.

Prima producție care a folosit tehnologie 3D a avut încasări de $6,7 milioane în România și de peste $2,9 miliarde la nivel global.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Top Lifetime Grosses. boxofficemojo.com. [Sursă]
  • List of highest-grossing films. wikipedia.org. [Sursă]
  • Erik Childress - The 50 Highest-Grossing Movies of All Time: Your Top Box Office Earners Ever Worldwide. Articol publicat la data de 12 august 2022. [Sursă]
  • Alvin Ward - The 25 Highest-Grossing Movies of All Time Worldwide. [Sursă]