Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

Top 16 hoteluri bântuite de fantome din Statele Unite

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

Se spune că fantomele lui Marilyn Monroe, Charles Dickens și altele au fost văzute în cele mai bântuite hoteluri din Statele Unite.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

Top 16 hoteluri bântuite de fantome din Statele Unite

Cine nu a auzit măcar o poveste despre hoteluri bântuite? Însă se pare ca multe dintre aceste povești de groază au apărut cu un motiv. 

Iar cei care îndrăznesc să viziteze o astfel de locație, sunt adesea luați prin surprindere de fenomenele inexplicabile care apar, adesea, în aceste locuri bântuite.

Lista noastra cuprinde 16 dintre cele mai bantuite hoteluri din Statele Unite.

The Red Garter Inn, Arizona

The Red Garter Inn, Arizona

Locația acum ocupată de Red Garter Inn a fost gazda unui număr de firme de-a lungul existenței sale, inclusiv un salon, un magazin, un „opium den” (local de fumat opium) și un bordel. Deși nu s-a dovedit că ar fi avut loc crime la han, se zvonește totuși că cineva a fost sacrificat pe scară. 

Șeriful a fost adesea chemat doar pentru a nu descoperi nimic neobișnuit odată ce a apărut. După un timp, poveștile au devenit atât de frecvente încât colectorul local de gunoi a fost angajat pentru a inspecta proprietatea în căutarea unui posibil cadavru. 

Nu a găsit nimic.

Astăzi, mulți oaspeți susțin că au văzut o tânără aflată în capătul de sus al scărilor. O altă fantomă a fost  descrisă ca o femeie hispanică cu par lung și întunecat, numită Eva și poate fi văzută în fotografii vechi. 

Într-una, stă în fața unei oglinzi, dar nu pare să aibă o reflexie. Poate că Eva este de vină pentru pașii misterioși care se aud. Unii au simțit chiar că paturile lor se mișcă sau că cineva le atinge brațele.

Crescent Hotel, Arkansas

Crescent Hotel, Arkansas

Continuăm topul celor mai bântuite hoteluri din Statele Unite cu Crescent Hotel din Arkansas. 

Nu numai că hotelul Eureka Springs este un hotel bântuit, însă un întreg site web este dedicat faptului că este „Cel mai bântuit hotel din America”. În această locație ar fi existat la început un spital din care pacienții rar ar fi scăpat vii din cauza unor practici medicale defectuoase. 

Obișnuitele apariții ale fantomelor includ  fantoma unui lucrător care a căzut în timpul construcției inițiale din 1885, fantoma unui pacient cu cancer care are nevoie de ajutor pentru a-și găsi cheia camerei, un bărbat într-un costum alb, un pacient cu o cămașă de noapte albă și chiar o pisică numită Morris.

Tururile dedicate fantomelor hotelului sunt atât de populare încât spectacolele de teatru de noapte au fost suspendate în luna octombrie, în favoarea turului Late, Late Ghost.

Strater Hotel, Colorado

Strater Hotel, Colorado

Hotelul Strater datează de la 1893. Potrivit site-ului lor, hotelul de cărămidă a fost locul preferat al autorului de romane western, Louis L’Amour, care a spus că muzica honky tonk din salonul Diamond Belle l-a inspirat să scrie despre vestul sălbatic. 

Alți vizitatori au avut reacții diferite, ei raportând umbre stranii, precum și o doamnă transparentă îmbrăcată în alb, dar și un inginer feroviar de epocă, rătăcind pe hol.

Bloggerul Lanee Lee, al cărui site Voyage Vixens a numit hotelul ca fiind unul dintre „cele mai bântuite hoteluri ale Americii„, a adăugat că „atunci când am stat acolo iarna trecută, am făcut o fotografie a camerei mele și a apărut un ORB albastru, fantomatic pe tăblia patului și menționez că nu aveam flash-ul pornit. Straniu într-adevăr”. 

Așa cum a declarat managerul hotelului, Rod Barker, pentru un ziar din 1999: „avem o vârstă de 112 de ani – cred că asta ne dă dreptul să avem câteva povești cu fantome”.

Foley House Inn, Georgia

Foley House Inn, Georgia

Savannah, Georgia este fără îndoială, cel mai bântuit oraș din America. Deci nu e deloc surprinzător faptul că orașul are numeroase case bântuite. 

Pensiunea Foley House se află chiar în locul în care o locuință a fost distrusă de marele incendiu din 1889. Legenda spune că într-o noapte un tip a încercat să o ștranguleze pe doamna Foley. 

Doamna nu a putut să strige, așa că a lovit atacatorul în cap cu un sfeșnic și l-a omorât din greșeală. În schimbul chiriei gratuite, un oaspete a scăpat de corpul decedatului…

Ani mai târziu, Foley a mărturisit pe patul de moarte această crimă comisă, dar nu a dezvăluit niciodată locația corpului, iar majoritatea oamenilor nu a crezut cele spuse de doamna Foley. 

Cu toate acestea, în timpul unei renovări din 1989, în pereți s-au descoperit rămășițe scheletice umane și, încă de atunci, oaspeții au raportat că au văzut un bărbat noaptea în grădină, purtând un joben. Această apariție e însoțită de zgomote ciudate și de senzația de valuri bruște de aer rece. 

Localnicii numesc entitatea: „Wally”.

Story Inn, Indiana

Story Inn, Indiana

Firma acestui han se prezintă așa: „O locație incomodă din 1851”. Asta se datorează unei legende pe care majoritatea oamenilor o cunosc. Pentru a ajunge la han, vizitatorii trebuie să călătorească 20 de mile în sălbăticia de pe State Road 135 din Nashville.

Story Inn este singura clădire care a mai rămas în picioare dintr-un orășel minier numit Story. Orașul a dispărut la începutul anilor 1900, dar hanul a fost restaurat în anii 1960 și acum se află la marginea parcului național din Brown.

De ani de zile, proprietarii păstrau bușteni în fiecare cameră, astfel încât oaspeții să-și poată documenta întâlnirile cu fantome. Cea mai cunoscută fantomă care bântuie hanul este „Blue Lady”. Se crede ca ar fi soția doctorului George Story. 

Se spune că această fantomă apare dacă aprindeți o lumină albastră într-una din camerele de deasupra restaurantului. 

Iar dacă simțiți o aromă de tutun de cireș – preferatul ei – înseamnă că fantoma a trecut chiar pe lângă dumneavoastră.

Lizzie Borden House, Massachusetts

Lizzie Borden House, Massachusetts

Un cântec al zonei spune așa: 

Lizzie Borden took an ax
And gave her mother forty whacks
And when she saw what she had done
She gave her father forty-one

Care se traduce:

Lizzie Borden a luat un topor
Și i-a dat mamei sale patruzeci de lovituri cu el
Și când a văzut ce făcuse
I-a dat și tatălui patruzeci și una.

Cine vrea, poate rămâne în casa lui Lizzie, și dormi în camera în care părinții ei au fost uciși. Nu vă faceți griji, asternuturile au fost spălate. 

Pensiunea B&B poate fi închiriată per cameră sau chiar întreaga casă. Mulți turiști au semnalat apariții stranii, zone în care temperatura scade brusc, țipete, strigăte și sunetul lui Lizzie râzând. Așa că somn ușor și sedere plăcută!

Palmer House Hotel, Minnesota

Palmer House Hotel, Minnesota

Hotelul Palmer House este atât de bântuit încât nu numai că locația a fost vizitată de Ghost Adventures a postului Travel Channel, dar proprietarul îi sfătuiește pe oaspeți să fie buni cu toți ceilalți din local – în viață sau morți.

Printre aparițiile semnalate, oaspeții din Camera 17 au raportat fantoma unei prostituate numite Lucy care a lucrat în bordelul Sauk Centre House înainte de a fi ars în 1990 și care devine foarte agitată în special în jurul bărbaților. 

În timpul unei șederi recente, un grup de vânători de fantome din Chicago ar fi înregistrat, în cameră, o temperatură de 1 grad Fahrenheit. 

O altă plângere înregistrată des implică zgomotul care provine de la persoanele cazate deasupra unor oaspeți. 

În mod ciudat, această problemă este ridicată doar de cei care stau la ultimul etaj…

Goldfield Hotel, Nevada

Goldfield Hotel, Nevada

Unul dintre cele mai bântuite hoteluri din Statele Unite este Goldfield Hotel din Nevada.

În timp ce unii proprietari de hoteluri își trâmbițează în sus și-n jos poveștile lor cu fantome, hotelul Goldfield încearcă să-i convingă pe oaspeți să nu le creadă. 

Cea mai faimoasă legendă vorbește despre o femeie însărcinată care a fost legată la un radiator în camera 109 chiar de către tatăl copilului până aceasta a născut. 

După cum spune legenda, atât mama cât și fiica au fost ucise după naștere. Această poveste a fost în general respinsă, dar există cel puțin o sinucidere confirmată care a avut loc pe proprietate (portarul J.B. Findly în 1915) și o înjunghiere care a fost pusă pe seama unei fantome.

Printre altele, hotelul a apărut în emisiuni precum: The World’s Scariest Places, Ghost Hunters, Dead Famous, The Scariest Places on Earth și Ghost Adventures – aceștia din urmă vizitând hotelul de cel puțin 4 ori.

Omni Mount Washington Resort, New Hampshire

Omni Mount Washington Resort, New Hampshire

Stațiunea Omni Mount Washington găzduiește fantoma lui Caroline Foster, soția magnatului căii ferate, Joseph Stickney, constructorul stațiunii. 

Femeia elegantă în rochie victoriană este adesea văzută pe holurile hotelului, dar poate cea mai obișnuită vizită a Carolinei este în camera 314, unde oaspeții spun că văd fantoma femeii șezând la marginea patului.

Potrivit unui review de pe TripAdvisor al unui oaspete care a stat în 2011 în camera 314, șemineul a pornit de unul singur, lampa a pâlpâit des, iar maimuța de pluș a fiicei sale a dispărut doar ca să reapară ulterior în mijlocul podelei. 

După ce menajera a curățat camera în dimineața următoare – a adus prosoape noi, a pus masa de călcat și a făcut patul – oaspetele a observat o amprentă în așternuturi ca și cum cineva s-ar fi întins să tragă un pui de somn.

The Omni Grove Park Inn, North Carolina

The Omni Grove Park Inn, North Carolina

Hanul Grove Park a avut o fantomă vreme de mai bine de o jumătate de secol, și este numită „Pink Lady” din cauza rochiei de culoare roz pe care ea o poartă. 

Se crede că această tânără a fost oaspete în camera 545 din anii 1920 și că ea a sărit sau a fost împinsă pe fereastră, căzând în gol cinci etaje. 

Ea este văzută încă în proprietate, în special de către copii mici. Unii spun că văd doar o ceață roz, alții o apariție completă a unei frumoase tinere, cu părul lung, într-o rochie roz.

Skirvin Hotel, Oklahoma

Skirvin Hotel, Oklahoma

Asemenea multor povești cu fantome și aceasta a început cu un scandal. Cândva, la începutul anilor 1930, William Balser Skirvin, proprietarul inițial, și-a lăsat însărcinată amanta pe nume Effie, și a ținut-o la ultimul etaj al clădirii pentru a-i ascunde sarcina. 

Chiar și după ce s-a născut copilul, ambii au fost închiși la ultimul etaj și nu au fost lăsați niciodată să plece.

Potrivit legendei, Effie a devenit atât de deprimată că a sărit de la etaj cu copilul în brațe. Oaspeții și angajații deopotrivă au auzit de atunci strigătele unui copil și au văzut fantoma unei femei dezbrăcate.

Historic Farnsworth House Inn, Pennsylvania

Historic Farnsworth House Inn, Pennsylvania

Acest han a fost înființat în 1810 și este plin de istorisirile războiului civil. 

Când a adăpostit soldații confederați în timpul bătăliei de trei zile de la Gettysburg, unul dintre ei a împușcat-o accidental pe Mary Virginia „Jennie” Wade, o civilă de 20 de ani, al cărei spirit se spune că bântuie acum locul.

Profitați de poveștile cu fantoma din pivniță, de plimbările prin cimitir și chiar de o vânătoare de fantome cu echipamente profesionale pentru a vedea dacă povestirile sunt adevărate. 

Hanul oferă, de asemenea, o grădină unde se poate bea bere, deschisă numai pentru oaspeți – probabil pentru a-i ajuta să-și uite teama și să poată dormi noaptea.

Hotel Alex Johnson, South Dakota

Hotel Alex Johnson, South Dakota

Hotelul Alex Johnson a avut parte de multe apariții fantomatice în cei 88 de ani ai săi. Atât angajații, cât și oaspeții au raportat că mobilierul se mișcă singur, lumini strălucitoare se ivesc, o doamnă în alb apare, iar un muncitor chiar a susținut că un scaun a fost aruncat pe scara de la etajul al optulea, când nimeni nu se afla acolo. 

Nimeni, cu excepția fantomelor unei femei care a sărit (sau a fost împinsă) de la ultimul etaj în anii 1930. Evenimentele au fost atât de ciudate și înfricoșătoare încât mai mulți angajați au demisionat.

De fapt, hotelul (cunoscut anterior ca Sheraton-Johnson Hotel) a fost menționat de mai multe ori în filmul lui Alfred Hitchcock, North by Northwest, iar regizorul Cary Grant și Eva Marie Saint au fost cazați pentru scurtă vreme acolo, în timpul filmărilor.

Baker Hotel, Texas

Baker Hotel, Texas

Construit în 1929, Hotelul Baker a fost locul unor numeroase morți misterioase, sinucideri și tragedii, fiind subiectul central al unui episod din Ghost Adventures din 2012. 

Legenda spune că hotelul este bântuit de fantoma unui bellboy (angajat care cară bagajele) care a fost tăiat în două în liftul oprit la subsol, precum și de fantoma amantei patronului hotelului, care se presupune că a sărit de la ultimul etaj.

Existența acestor presupuși oameni nu a fost confirmată încă, dar circulă și o istorie adevărată. Earl Baker (nepotul patronului) a promis să închidă hotelul în 1963 și și-a îndeplinit promisiunea. 

Cu toate acestea, hotelul a fost redeschis de investitorii locali în 1965. Spiritele trebuie să nu fi fost de acord cu decizia lui Baker de a închiria proprietatea, deoarece acesta a murit de un atac de cord, brusc, în 1967 chiar în hotel. 

Clădirea a fost închisă în 1972. 

Cu toate acestea, vânătorii de fantome ar putea avea noroc, deoarece în prezent există planuri de a redeschide hotelul cât de curând.

Pfister Hotel, Wisconsin

Pfister Hotel, Wisconsin

Numeroase nume celebre din lumea baseballului au raportat întâmplări stranii în acest hotel.  

Dintre acestea putem aminti pe Bryce Harper (care a declarat că a fost trezit de o masă care se mișca singură), Adrian Beltre (care a raportat zgomote, ciocănituri, plus un televizor și un aer condiționat care au pornit singure), Edgar Renteria și Pablo Sandoval (care au părăsit hotelul după ce au dat nas în nas cu fantome), Jason Heyward, Justin Upton, Carlos Gomez, Josh Johnson, Dan Meyers, Chris Volstad, Brendan Ryan, Mike Cameron, Ji-Man Choi și Michael Young.

The Historic Occidental Hotel, Wyoming

The Historic Occidental Hotel, Wyoming

Încheiem lista celor mai bântuite hoteluri din Statele Unite cu The Historic Occidental Hotel din Wyoming.

Acest fost salon, hotel și bordel datează din anii 1800 și a fost un salon frecventat de bandiți și căutători de aur.

Hotelul este bântuit de fiica unei prostituate care a murit la ultimul etaj al hanului. 

Ea atinge oamenii pe umeri și mișcă mobilierul și a fost descrisă ca având păr lung, negru, purtând o rochie albă. Lumini ciudate care se mișcă în jurul camerelor neocupate, voci ciudate și râsete fantomatice au fost de asemenea raportate de către oaspeți.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

  • Elizabeth Rhodes - 13 Most Haunted Hotels in America You Can Actually Stay In. Articol publicat la data de 8 septembrie 2020. [Sursă]
  • Caroline Mckenzie - The 24 Most Haunted Hotels in America. Articol publicat la data de 28 septembrie 2021. [Sursă]
  • Larry Olmsted - America's 25 Most Haunted Hotels - Where It's Always Halloween. Articol publicat la data de 18 octombrie 2017. [Sursă]
  • Katherine Chou și Katie Robinson - 10 Real-Life Haunted Hotels That You Can Actually Stay In. Articol publicat la data de 5 octombrie 2021. [Sursă]
  • The 2021 Top 25 Historic Hotels of America Most Haunted Hotels List Announced. businesswire.com. [Sursă]
  • Jessi Minneci - 5 of the Most Haunted Hotels in America. Articol publicat la data de 20 octombrie 2021. [Sursă]