Articol documentat din surse relevante
Toate informațiile prezentate în acest articol sunt atent documentate din surse de încredere. Echipa Misterio face permanent eforturi pentru a îmbunătăți și actualiza conținutul oferit cititorilor noștri.

Conspirația Sunspot. De ce închiderea observatorului Sunspot de FBI a dat naștere teoriilor conspirative

Misterio

Autor: Misterio

Actualizat:

Misterul închiderii observatorului solar Sunspot din SUA dă naștere unor teorii nebunești ale conspirației. Observatorul Sunspot din Munții Sacramento din New Mexico a fost închis brusc vineri, 7 septembrie 2018, fără explicații date publicului.

Această pagină poate conține linkuri spre produse/servicii. Este posibil ca Misterio să câștige un comision în urma vânzărilor efectuate prin aceste link-uri.

Conspirația Sunspot. De ce închiderea observatorului Sunspot de FBI a dat naștere teoriilor conspirative

FBI nu declară dacă a fost implicat, deși autoritățile locale spun că agenții FBI-ului erau acolo.

În lipsa unor explicații concludente, teoriile conspirației umplu tăcerea.

Misterul continuă să înconjoare închiderea bruscă a observatorului Sunspot din New Mexico, care a fost închis vineri, 7 septembrie 2018, oferindu-se puține explicații cu privire la aceasta.

„Observatorul Sunspot își cere scuze pentru închiderea unității”, a fost declarația de duminică, 9 septembrie 2018 de pe pagina Facebook a Observatorului.

Evacuare în grabă

Un comunicat de presă din partea Asociația Universităților pentru Cercetare în Astronomie (AURA) nu a făcut decât să adâncească și mai mult misterul.

Întâmpinăm o problemă de securitate la Centrul Național de Observare a Soarelui de la Sacramento Peak din New Mexico și a decis să renunțe temporar la această unitate ca măsură de precauție. AURA, care gestionează Sacramento Peak cu finanțare din partea NSF (Fundația Națională de Științe), colaborează cu autoritățile competente în această chestiune. Nu avem niciun comentariu în acest moment.

Personalul de la Sunspot a infirmat rapoartele mass-media conform cărora FBI ar fi fost implicat în închiderea spațiului.

„A fost decizia noastră de a evacua această clădire”, a declarat purtătoarea de cuvânt al AURA, Shari Lifson, potrivit Alamogordo Daily News. Aceasta a continuat: „Clădirea va rămâne vacantă până la o nouă notificare”.

Potrivit publicației Daily News, Benny House, șeriful din localitatea Otero, a declarat că FBI a fost implicat în ceea ce el a descris ca fiind un proces de închidere elaborat și a spus că „FBI refuză să ne spună ce se întâmplă”. 

Șeriful a mai spus că are o mulțime de întrebări fără răspuns cu privire la ce s-a întâmplat la Observatorul Sunspot. 

Într-un scurt interviu acordat Daily News, House a spus că intrarea observatorului a fost marcată cu bandă de avertizare galbenă încă din ziua de vineri, 7 septembrie:

Pentru ca FBI-ul să se mobilizeze atât de rapid și să fie așa de secretos, cu siguranță s-au întâmplat multe lucruri pe acolo. A fost un elicopter Black Hawk, o mulțime de oameni în jurul antenei și echipaje de lucru pe turnuri, dar nimeni nu ne spune nimic clar.

Potrivit revistei Albuquerque, șeriful House a spus că departamentul său a primit un apel de la „oameni care lucrează în laborator” care au întrebat „dacă am putea trimite pe cineva care să păzească zona pe toată perioada evacuării. Toți angajații au împachetat și au plecat”.

Purtătorul de cuvânt al biroului, Frank Fisher, nici nu a confirmat, nici nu a negat implicarea celor de la FBI, conform publicației The Journal.

Observatorul Sunspot vedere aeriană
Observatorul Sunspot vedere aeriană

Conspirația Sunspot

Între timp, oamenii încearcă să ghicească ce se întâmplă, iar opinia generală se învârte în jurul unor informații secrete legate de extratereștrii.

Potrivit CNET (un website dedicat tehnologiilor inovatoare), evacuarea ar putea face parte dintr-un efort guvernamental prin care se dorește să se acopere o descoperire ce implică viața extraterestră, o erupție solară iminentă sau altceva extraplanetar.

Rețelele de socializare s-au umplut rapid cu teorii care mai decare mai ciudate. Unii consideră că problema securității poate implica organizații străine care ar fi încercat să acceseze antenele observatorului pentru a spiona baza militară White Sands, aflată în apropiere.

Cei de la CNET au remarcat că armata americană a construit Observatorul în 1947 când a realizat că Soarele ar putea interfera cu comunicațiile radio. 

Fundația Națională de Științe a funcționat din anii 1960 până în acest an, când operațiunea a fost transferată la AURA și la Universitatea de Stat din New Mexico.

„Sperăm că observatorul nu este în curs de a fi transferat fără voie străinilor sau spionilor străini”, scrie CNET.

Citește și: Fenomenul OZN – 3 relatări extraordinare a unor întâlniri de gradul 0 cu ființe extraterestre

Însă adepții teoriilor conspirative nu au fost mulțumiți de explicațiile oferite de oficiali. 

„Dacă extraterestrii ne invadează, oricum, nu are unde să ne mai evacueze cineva; adevărul va fi destinul nostru”, a scris Gene Alexander, unul dintre zecile de oameni care au comentat pe rețelele de socializare. .

„A fost văzut ceva. Și nu ni se spune”, a scris un alt internaut pe nume Eddie Barnhill.

În schimb, un bărbat pe nume John Plates Sandoval a oferit o teorie ceva mai complexă: „Poate că un corp ceresc pe care nu l-am întâlnit de mult timp, de mii de ani, se întoarce înapoi în sistemul nostru solar”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Gizmodo, un alt website de tehnologie, a raportat, de asemenea, misterioasele evenimente de la observatorul Sunspot. Jennings Brown, unul dintre editorii Gizmode, a scris: 

Așa se întâmplă atunci când extratereștrii intră în contact cu Pământul. Începe cu un reportaj jurnalistic despre activitatea suspectă la o instituție de cercetare spațială – agenți guvernamentali și vehicule militare. Șeriful local devine furios și confuz. Apoi, rapoartele de știri ale televiziunii conțin interviuri cu localnicii care spun lucruri precum: „Pe aici pe la noi nu se întâmplă mai nimic, e o zonă liniștită”. Și din moment ce nimeni nu știe, ar putea fi aproape orice.

Unii spun că mai multe observatoare din lume, mai precis șase, ar fi fost închise brusc, aproape simultan, în perioada august-septembrie 2018. Însă informațiile sunt contradictorii. 

Intrarea spre Observatorul Sunspot
Intrarea spre Observatorul Sunspot

Este posibil ca cele „șase observatoare închise” să fie în realitate „camere de supraveghere care au devenit nefuncționale la cel puțin șase observatoare astronomice”.

Mai precis ar fi vorba despre camerele de supraveghere de la:

 • AXIS 232D Network Dome din Sydney, Australia, 
 • SOAR Observatory – Telescopul de Cercetare Astrofizică din Chile
 • BRT Observatory din Spania
 • Observatorul Mauna Kea de la Universitatea din Hawaii Hilo
 • Observatorul Telescopului Canada-Franța-Hawaii din Hawaii
 • Observatorul JAT din Hills Fairless, Pennsylvania

Unii adepți au conspirației au ținut să sublinieze că observatorul Sunspot se află la doar 134 de mile (aproximativ 200 km) de Roswel.

Mărturii și explicația NASA

Sunspot se află în Munții Sacramento din localitatea Otero, la aproximativ 15 mile sud de Cloudcroft. În prezent mai există un telescop de lucru la observator, unde Universitatea de Stat din New Mexico desfășoară, de asemenea, cercetări.

„În calitate de localnic, simt că ar trebui să știm ce se întâmplă în jurul nostru”, a spus Roger Wiley, rezident al Cloudcroft. 

Un purtător de cuvânt al biroului șerifului din Otero a declarat că nu este implicat în anchetă.

Chiar si un oficiu poștal din zonă a fost închis fără să se dea explicații.

„Chiar acum, ceea ce ni s-a spus este că au evacuat temporar zona. Nu ni s-a spus de ce sau când expiră termenul de evacuare”, a declarat Rod Spurgeon, purtător de cuvânt al USPS, potrivit KVIA News.

NASA susține că la 9 septembrie 2018, Observatorul lor Solar Dynamics (SDO), a văzut două tranziții lunare pe măsură ce Luna a trecut prin fața Soarelui. 

NASA explică aceasta ca fiind fotografia unui tranzit lunar
NASA explică aceasta ca fiind fotografia unui tranzit lunar

Un tranzit se întâmplă atunci când un corp ceresc trece între un corp mai mare și un observator. Luna nu-și schimbă, desigur, direcția, dar se pare că o face din perspectiva SDO, bazată pe faptul că orbita navetei spațiale, în mod esențial captează Luna, trecând de ea în timpul primului tranzit.

Flotă de OZN-uri?

Pe 11 septembrie 2018, Maria Gina Hill din Salem, Indiana a fotografiat ceva extraordinar lângă Soare, ce poate fi descris ca semănând cu un OZN în formă de disc, precum și ceva ce pare o flotă uriașă de OZN-uri mai mici care însoțesc OZN-urile masive în formă de disc. 

Fotografiile nu sunt suficient de clare iar unii experți cred că ar fi fost vorba, în realitate, despre o explozie solară.

Totuși, fotografiile postate pe o rețea de socializare au fost însoțite și de câteva informații suplimentare: 

Asta a apărut pe camera mea după ce am fotografiat Soarele la est în dimineața asta. iPhone 8 cu un adaptor pentru obiectivul camerei. Un obiect circular verde, asemănător unor uși, se află în centrul vârtejului/găurii de vierme și un șarpe în partea dreaptă, sus, deasupra unui disc. Sunt sigură că treaba cu șarpele și discul are o semnificație simbolică – imaginile și videoclipurile sunt în timeline-ul meu.

În plus, în cele două filme, Gina Hill vorbește despre discurile masive de OZN și despre flota de OZN-uri mai mici.

Dacă obiectele din imagini nu sunt efectul unor lens flares, rezultate ale exploziei solare sau obiecte care se reflectă în obiectivul camerei, atunci ce ar putea fi?

Ceea ce ar fi destul de ciudat, însă, așa cum Mac Slavo de la SHTFplan.com a explicat, observatorul Sunspot este închis acum când o gaură uriașă s-a deschis în coroana Soarelui, ceea ce înseamnă că ne așteptăm la o furtună geomagnetică. 

Citește și: România, victimă a asasinatului economic? Ce este terorismul economic și cum acționează asasinii economici

Aureolele se vor putea observa în mai toată America de Nord pe măsură ce Soarele se va îndrepta către punctul său minim.

Pe 11 septembrie 2018, s-a aflat despre o gaură gigantică care s-a deschis pe Soare, cauzând furtuni geomagnetice. 

Fotografie realizataă de Maria Gina Hill din Salem. Acea formă aduce cu un OZN discoidal.
Fotografie realizataă de Maria Gina Hill din Salem. Acea formă aduce cu un OZN discoidal.

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) a emis o avertizare de furtună solară de nivel G2 pe 11 septembrie. Aceasta este o furtună moderată, pe o scară a furtunilor solare de 5 niveluri, în care G5 este pragul maxim, potrivit Science Alert. 

În prezent, mergem către un minim solar, perioada cel mai puțin activă a ciclului de 11 ani al Soarelui. Asta înseamnă că vor exista pete solare mult mai mici, deci și explozii solare mai reduse. Pentru cei care iubesc aurora boreală și au ocazia să o fotografieze, acum este momentul, deoarece fenomenul va fi foarte intens.

Din cauza acestei furtuni geomagnetice care poate afecta aparatura, se pare că s-au închis acele webcam-uri fotovoltaice din mai multe observatoare solare ale lumii.

Invazie extraterestră

Inițial, oamenii au început să speculeze motivul pentru care oficialii guvernamentali ar putea părea amenințați de un observator care avea acces la studierea Soarelui. 

O teorie a fost că agenții guvernamentali au închis Observatorul Sunspot pentru ca oamenii să nu mai obțină dovezi ale schimbărilor solare.

Ar cauza asta o panică publică? Ce se întâmplă de fapt pe suprafața Soarelui pe care guvernul nu vrea să-l vedem? Iar acesta a fost doar începutul exploziei mass-media.

Postul de știri Fox News a citat mai multe teorii ale conspirației care implică planete misterioase care reintră în sistemul nostru solar după o perioadă foarte lungă de timp și care ar putea fi primul pas al unei invazii extraterestre. 

Fotografie realizată de Maria Gina Hill din Salem
Fotografie realizată de Maria Gina Hill din Salem

Bineînțeles că mass-media a încercat să facă un spectacol din toată această știre. De altfel, jurnalist pe nume Tucker Carlson, a prezentat cazul autointitulându-se „Fox Mulder din Marea Britanie”, cu trimitere clară către personajul din celebrul serial SF Dosarele X.

Avalanșa de știri și informații contradictorii au generat teamă și confuzie. 

Mulți s-au întrebat dacă nu cumva observatorul Sunspot a fotografiat o navă spațială, iar autoritățile nu au vrut să facă publice aceste fotografii. Alte publicații s-au întrebat dacă nu cumva cercetătorii de la observator nu vor să spună public că Soarele moare.

De asemenea lumea a observat că acest eveniment s-a produs în jurul aniversării zilei de 11 septembrie 2001. Adepții teoriei conspirației au legat imediat închiderea Sunspot cu 9/11 Marele Adevăr, o teorie a conspirației potrivit căreia serviciile de inteligență americane ar fi, de fap, în spatele sângerosului atentat. 

Au fost oare evenimentele de la Sunspot orchestrate (parțial sau integral) pentru a se testa reacția populației la situații care ar putea implica agenții guvernamentale? Să fi fost oare un test pentru a se observa felul în care publicul procesează potențiale evenimente catastrofale care s-ar putea petrece în sistemul nostru solar? 

Teoriile conspirației presupun că oficialii răspund câte puțin și foarte evaziv, alimentând astfel informațiile generale ale populației în mod lent și numai cu cât cred ei că publicul trebuie să știe, pentru a nu crea panică, tulburând mentalul nostru fragil.

De asemenea, sonda solară Parker de la NASA a fost lansată în august 2018 pentru a afla mai multe despre Soare

Este o coincidență faptul că acest proiect a fost abandonat imediat după închiderea observatorului? Mulți oameni cred că au fost presiuni pentru a ascunde ceva ce se petrece pe Soare și că li se ascund lucruri legate de câmpul magnetic al Soarelui.

Teoriile lui Corey Goode

Corey Goode este un controversat influencer care încearcă să demaște programe secrete din culisele programului militar spațial secret, secrete guvernamentale sau cu privire la dezvoltarea industrializarii în sistemul nostru solar. 

Mulți consideră spusele lui doar complexe ficțiuni științifice, însă sunt destui amatori ai conspirațiilor care îi iau teoriile foarte în serios. 

Citește și: Piatra Cap de Cosmonaut – Sculptura misterioasă descoperită pe malul Oltului care poate rescrie istoria

În general discursurile lui Goode se învârt în jurul unui mesaj extraterestru, care transmite detaliile unei ascensiuni în masă a Umanității. Alianța Ființelor Sfera, se găsește aici pentru a ne orienta prin procesul ascensiunii, însă este datoria noastră să aprobăm schimbările care vor duce la dezvăluirea completă a adevărurilor esențiale. 

Corey Goode, transmite mesajul spiritual al Ființelor Blue Avians, care specifică avansul spiritual pe care suntem pe cale să-l atingem.

Mi s-a spus că nu a fost un eveniment solar, ci o serie de evenimente care au dus la un eveniment mare. 

Discursurile lui Goode implică conversațiile sale cu „oameni adânc infiltrați” în programul secret spațial. Unul dintre contactele sale, poreclit Sigmund, pentru a i se proteja identitatea, i-ar fi spus că un eveniment solar major va avea loc între 2018 și 2024. 

Soarele pulsează cu energii cosmice și le eliberează în sistemul nostru solar într-un procent tot mai mare. 

Potrivit lui Goode (și a multor alți oameni de știință și cercetători), aceste energii afectează în mod direct corpurile noastre, starea noastră mentală, câmpurile noastre electromagnetice, ducând la implicații de ordin spiritual.

Creșterea activității solare activează gelozia, furia și frica stocate în mințile noastre, indiferent dacă suntem conștienți sau nu de acest proces. 

Doua fotografii realizate de Maria Gina Hill din Salem, iar cea situată în colțul din dreapta sus este una dintre imaginile NASA despre care s-a spus că este un tranzit lunar
Doua fotografii realizate de Maria Gina Hill din Salem, iar cea situată în colțul din dreapta sus este una dintre imaginile NASA despre care s-a spus că este un tranzit lunar

Dacă oamenii nu au lucrat la vindecarea acestor probleme, ele se amplifică atunci când există o perioadă de creștere a activității solare. Trăim o perioadă dificilă dar nu ar trebui să devenim pesimiști, pentru că putem folosi această perioadă în avantajul nostru. 

Trebuie să învățăm să folosim această perioadă de creștere a energiei solare pentru a crea oportunități mari pentru o transformare socială pozitivă. Lumea are nevoie disperată de o astfel de transformare.

Goode face un apel la umanitate să-și pună karma în ordine, deoarece această schimbare ne va duce de fapt în faza următoare a evoluției conștiinței.

Corey Goode nu este singurul care vorbește despre un eveniment imediat care ne va duce în faza următoare a călătoriei noastre spirituale colective.

Apocalipsă Biblică?

Cercetătorul și istoricul William Henry a urmărit ani de-a rândul investigațiile despre Soare și prezintă o cantitate uriașă de informații despre sfârșitul unei epoci umane și ascensiunea într-una total diferită. În lucrarea sa, Ascension Fire, The Solar Flash, and the Return of Christ, William Henry spune:

Profeția creștină cu privire la sfârșitul timpului descrie, de asemenea, un râu supranatural de lumină extrem de puternic provenind din Soare care ne transformă în ființe luminoase. De fapt, așa cum am discutat în cartea mea din 2012, The Judgment Day Device, acest râu de particule încărcate este piesa centrală a scenariului Zilei Judecății în care o lumină transformatoare strălucește pe pământ dezvăluind chivotul sau tronul lui Hristos în Soare.

Trebuie să luăm în considerare posibilitatea ca Biblia, precum și alte texte istorice, cercetători și insideri să se reunească pentru a oferi o perspectivă mai profundă asupra a ceea ce se întâmplă de fapt pe planetă. 

Totul pare foarte conectat.

Probabil că, într-un anumit moment, încercările mass-media de a discredita cercetarea colectivă și de a distruge mentalitatea de tipul „conectați punctele„ care a început să se infiltreze nu doar în adâncurile internetului, ci și în masele din întreaga lume, să se prăbușească. 

Ce va mai rămâne? 

Un grup mare de oameni care stau acolo cu brațele larg deschise, gata să-i primească pe cei care au avut mereu un val tras deasupra ochilor. 

Este momentul să ne redobândim puterea personală, să continuăm să descoperim adevărul, să ne ridicăm pentru suveranitatea noastră personală și să continuăm să punem întrebări atunci când agențiile de control încearcă să ascundă informații.

Oricum, evenimentele bizare de la Sunspot au reprezentat un exercițiu fantastic pentru publicul care a început să întreprindă cercetări și să emită speculații pe cont propriu. 

Căutarea adevărului este un proces. Și chiar dacă nu avem toate răspunsurile, avem intuiția și inspirația să folosim darurile și talentele noastre colective pentru a descoperi și pentru a cuceri ceea ce urmează. Împreună. Ca un colectiv unit.

La Misterio folosim doar surse de încredere în documentarea articolelor noastre. Astfel de surse relevante includ documente autentice, articole din ziare și reviste, autori consacrați, sau site-uri web reputabile.

 • Aaron Martinez - Sunspot Observatory closure is over, but mystery, conspiracy theories remain. [Sursă]
 • Tobias Carroll - Conspiracy Theories Still Swirl Around the Sunspot Solar Observatory Evacuation. Articol publicat la data de 6 septembrie 2019. [Sursă]
 • Jamie Seidel - Sunspot Observatory: Unexplained FBI raid sparks conspiracy theories. Articol publicat la data de 16 septembrie 2018. [Sursă]
 • Sarah Scoles - The Strange, Sad Case of Sunspot, the Empty Astronomy Town. Articol publicat la data de 24 septembrie 2018. [Sursă]
 • Abigail Shalawylo - Mystery surrounds solar observatory evacuated near Roswell, New Mexico. Articol publicat la data de 13 septembrie 2018. [Sursă]
 • NASA’s Parker Solar Probe and the Curious Case of the Hot Corona. nasa.gov. [Sursă]
 • Shannon Hall - The Sun Is Spitting Out Strange Patterns of Gamma Rays - and No One Knows Why. Articol publicat la data de 28 martie 2018. [Sursă]