Top MistereDiverse

Top 10 desene macabre care i-au îngrozit pe părinți

No Comments

Copiii se bucură de o imaginație deosebit de bogată. De cele mai multe ori, până și cele mai simple imagini desenate de copii sunt o sursa de bucurie pentru părinții care le păstrează cu mândrie. Prin ochii copiilor sunt conturate scene din viața de zi cu zi, natura prinde viață, sau cei dragi sunt imortalizați în contururi hazlii.

Există însă și unele situații în care imaginația copiilor capătă o latură macabră. Rezultatul sunt desenele tulburătoare, precum cele prezentate mai jos, în topul nostru cu desene macabre realizate de copii.

Din timpuri străvechi s-a crezut ca unii copii speciali sunt conectați, printr-o metodă necunoscută, cu o lume pe care adulții nu o percep.

Există în credința populară a multor popoare de pe glob conceptul conform căruia unii copii dotați pot să penetreze cu privirea „vălul subțire care separă lumea noastră de lumea de dincolo.” Astfel, ei se pot conecta cu spiritele sau entitățile care sălășluiesc acolo.

Table Of Contents


Prietena imaginară

Desenul de mai sus este „opera” unui băiețel de doar 4 ani. Întrebat de părinți cine este personajul din dreapta, copilul a oferit un răspuns cel puțin ciudat: „Este prietena mea care mă însoțește peste tot. Ea are multe mâini cu care mă îmbrățișează noaptea. O iubesc foarte mult deși uneori mă sperie și șoptește la ureche lucruri teribile.”

Tati, tu de ce n-o poți vedea?

Intitulat sugestiv Tati, tu de ce n-o poți vedea? (eng. Daddy, why can’t you see her?), desenul de mai sus este realizarea unei copile care a reușit să-și îngrozească părinții cu imaginația sa.

În spatele personajelor centrale (fetița alături de tatăl ei) se află o creatură întunecată care pare să se târască dintr-un dulap. În mod evident, tatăl este supărat pe copila care încearcă să-i explice existența oribilei creaturi.

Top 10 desene macabre – Doamna în Roșu

Doamna în Roșu se numără printre cele mai cunoscute și mai stranii desene realizate de un copil. Potrivit autoarei, Doamna în Roșu este un personaj invizibil care o urmărește peste tot. Speriati din cale-afara, părinții copilei au apelat la ajutorul unui medium. 

Acesta, fără să aibă cunoștință de existența desenului, le-ar fi spus că o entitate s-a atașat cumva de fată. Spiritul nu era agresiv dar cu toate acestea, părinții au decis ca mediumul să încerce îndepărtarea entității. Nu știm cum s-a terminat povestea, însă sperăm că toate s-au rezolvat cu bine.

Băiatul misterios

Desenul de mai sus este cât se poate de grăitor. În partea stângă avem o familie fericită („mami”, „tati” și „Julian”) iar în partea stângă, la oarecare depărtare, se poate observa o siluetă întunecată denumită The Talking Boy (trad. „Băiatul care vorbește”). Întrebat cine este The Talking Boy din desen, Julian a răspuns: „Este cel care îi duce pe copii departe.” 

Imaginea de groază a fost postată pe un forum dedicat părinților chiar de către părinții lui Julian care au încercat să afle mai multe despre The Talking Boy. Spre mirarea lor, s-a dovedit că aceeași entitate stranie, The Talking Boy, a îngrozit și alți copii, mai mulți părinți exprimându-și îngrijorarea cu privire la „băiatul care le urmărește copiii.”

Wow!

Desenul de mai sus nu are nevoie de nici o explicație. Deși pare inspirat dintr-un film horror, desenul este cât se poate de real și a fost realizat de un băiețel de numai 5 ani. Ingrijorați, părinții săi au postat desenul pe o retea de socializare cerand sfaturi despre cum ar trebui să reactioneze. Aceștia au scris și ca fiul lor are o personalitate mai retrasa, este în permanență speriat.

Monstrul din dulap

Părinții i-au cerut copilului să deseneze „creatura” care, potrivit spuselor lui, se târăște în fiecare noapte din dulap și stă nemișcată cu orele lângă pat. Rezultatul este imaginea de groază de mai sus. Se mai poate observa și o siluetă stranie la fereastră.

Top 10 desene macabre – Porniri criminale

Desenul de mai sus înfățișează o fetiță și pe tatăl ei cum părăsesc o cafenea după ce i-au omorât pe toți clienții din interior. Înfricoșător este și felul în care trecătorii se bucură și îi ovaționează pe cei doi.

Entitățile demonice

Desenul acesta este „opera” unui băiețel și înfățișează ceea ce pare a fi dormitorul unei fete pe nume Emily. Camera este plină de creaturi ciudate care par să se năpustească asupra fetei neajutorate. Observăm un monstru ascuns sub pat, o creatură ciudată la fereastră, o altă entitate care pare să coboare din tavan, și o siluetă întunecată undeva în mijlocul camerei. 

Desenul în sine este șocant, însă povestea nu se oprește aici. Potrivit părinților, Emily a fost sora băiatului. Fata a suferit de o boală cumplită și s-a stins pe când fratele ei avea doar două luni. Deoarece băiatul era foarte mic, părinții au hotărât să nu-i povestească despre sora lui, alegând să-i spună mai multe după ce va crește.

Dansând pe mormântul mamei

Desenul intitulat Me + Dad Dance on Mommy’s Grave (trad. „Eu și tata dansam pe mormântul mamei”) este unul cât se poate de straniu mai ales prin prisma contrastului evident dintre grotescul actului în sine și atmosfera veselă din desen în care până și soarele zâmbește.

Top 10 desene macabre – Monstrul din pod

Top 10 imagini de groază desenate de copii se încheie cu acest desen ciudat realizat de un băiețel de 5 ani. Se poate vedea clar cum personajul din dreapta (probabil chiar autorul desenului) încearcă să fugă de o creatură înfricoșătoare

Potrivit spuselor baiatului, entitatea malefică se ascunde în podul casei de unde coboară în fiecare noapte și se ascunde sub patul băiatului; de unde se aud șoapte, gemete și sunetul ghearelor care zgârie dușumeaua.


Surse

  • Melissa Leath – How Children See into Other Realms. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]
  • The Problem With Children who See Spirits – seerssee.com. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]
  • Is Your Child Touched by Spirit? – vanpraagh.com. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]
  • Julija Nėjė – 32 Of The Creepiest Children’s Drawings Ever. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]
  • Alison Lynch – 14 terrifying children’s drawings that will make you seriously question the kind of people we’re raising. Articol publicat la data de 23 februarie, 2016. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]
  • There Is Nothing More Terrifying Than These Unintentionally Creepy Kids’ Drawings – viralnova.com. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]
  • These 20 Unintentionally Terrifying Children’s Drawings Will Freak You Out – themindcircle.com. Text preluat la data de 22 februarie, 2021. [Sursă]

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Articole similare

Semnificația și simbolistica inelului
Teorie șocantă – Explozii nucleare în antichitate. Au intervenit zeii în cursul normal al istoriei?

Cele mai noi

Paranormal

Mistere Antice

Folclor

X-Files

Spiritualitate

Știință

Diverse

Despre Misterio

În spatele Misterio se găsește o echipă tânără, dinamică și unită de aceeași pasiune arzătoare pentru paranormal, mistere antice, enigme arhitecturale, fenomene inexplicabile, știință de frontieră, legende urbane, mituri, sau conspirații.

Urmărește-ne

Instagram
YouTube
Menu